Novak u poslednjem intervjuu veličao Brajanta: Kobi dobio predivnu poruku, nije znao da je poslednja

Novak i Kobi su bili veliki prijatelji i među njima je vladalo divljenje i uzajamno poštovanje

Video: Komentatori Arene sport skoro u suzama, pred meč Nikole Jokića saznali za smrt Kobija Brajanta

Legendarni Kobi Brajant, koji je poginuo u padu helikoptea u svojoj četrdesetprvoj godini, izuzetno je cenio najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, a njihovo prijateljstvo je bilo uzajamno, što je još jednom ove subote potvrdio Novak i na Australijan openu. 

Tako je, neposredno pre Brajantove smrti, Novak poslao poruku svom velikom prijatelju, za kojim sada i cela Srbija tuguje. 

- Kobi je bio jedan od mojih mentora. Imao sam nekoliko telefonskih razgovora sa njim, i naravno kada smo se viđali uživo tokom nekoliko proteklih godina. Kada sam imao povredu lakta i kada sam se borio sa povredom, mentalno i emotivno, i kada sam morao da se nosim sa svim različitim stvarima koje su mi se dešavale, kao i sa padom na rang listi, morao sam da se podignem, a on je bio jedan od onih koji su bili tu za mene i dali mi zaista korisne savete. Pokazao mi je kako da verujem u sebe i proces povratka.

- Zaista sam mu zahvalan što je bio tu za mene, što me je podržavao. Volim Kobija, ko ga ne voli?On je neverovatan momak i jedan od najboljih košarkaša i atleta svih vremena.

Da podsetimo, Kobi Brajant je oduševio srpske navijače i ljubitelje Novaka Đokovića i na poslednjem US Openu, gde je bio specijalni gost u studiju, a na pitanje voditeljke koje je glasilo "Rafa, Rodžer ili Novak", Kobi je odgovorio:

Oni su sveto trojstvo tenisa, ali Novak je moj čovek - bez razmišljanja je rekao petostruki NBA šampion.

Video: Slavni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera

(Telegraf.rs)