Novakov pehar bio prevelik za vitrinu, pa otac Srđan napravio trik: Ovakva je cela njegova karijera!

Telegraf je dočekao novi "Normanov trofej" koji stiže iz Melburna u kolekciju porodice Đoković

Rekordni 8. pehar Novaka Đokovića sa Australijan opena, stigao je u Beograd! Njega je doneo brat Đorđe, koji je imao let iz Australije koji je trajao gotovo 24 sata, uz nekoliko presedanja.

Telegraf je ekskluzivno sačekao dolazak Novakovog trofeja u restoranu Novak, gde je upriličeno slavlje povodom 17. Grend slem titule i povratka na 1. mesto ATP liste.

Novakova porodica i njihovi najbliži prijatelji dočekali su pehar uz muziku, a posebno emotivan trenutak bio je kada je majka Dijana zapevala sa suzama u očima.

Video: Pehar u Srbiji! Đokovići slave, Dijana u suzama naručuje pesme za Novaka

Pehar je imao već rezervisano mesto u vitrinama gde se čuvaju svi trofeji iz Melburna, kojih je sada 8. Čekalo ga je spremno i Telegraf je zabeležio svečani momenat kada je ubačen u vitrinu.

Čast da to uradi imao je Novakov otac Srđan, koji je naišao na manji problem. Pehar je bio nešto veći u odnosu na one iz prethodnih godina, pa je Srđan morao da se dovija, ne bi li i on stao u vitrinu koja mu je namenjena.

Pehar je bio veći nego prethodni i nije mogao da stane u predviđenu pregradu; Foto: Nikola Tomić
Ali, Novakov otac je smislio plan kako da to ipak uradi; Foto: Nikola Tomić

Kao što je čitava Novakova karijera zavisila od teškog starta i toga kako će se porodica snaći na početku njegove karijere, gde su se roditelji našeg šampiona snalazili na sve moguće načine da sinu obezbede adekvatne uslove da razvije talenat i dobijemo najboljeg sportistu Srbije svih vremena, tako je bilo i sada sa postavljanjem 8. pehara u vitrine.

Foto: Nikola Tomić

Na to je s osmehom podsetio i njegov otac Srđan, dok je skidao staklene pregrade između pehara, a zatim postavio trofeje jedan na drugi, kako bi ipak svi stali u predviđene vitrine.

- Tako ti je bilo u čitavoj njegovoj karijeri, parola snađi se, razumeš. Sve je bila improvizacija, bez stistema - poručio je Srđan.

Posle završenog posla, vitrina je zaključana; Foto: Nikola Tomić
Kolekcija Australijan opena je popunila vitrine, sledeće godine će morati da se pravi nova; Foto: Nikola Tomić

(Dušan Uštević)