Dominacija srpske atletike na Balkanskom prvenstvu: Osvojili smo 20 medalja u Novom Pazaru (FOTO)

Srbija je na kraju zauzela 2. mesto u generalnom poretku po osvojenim medaljama, a ispred je bila samo Rumunija, koja je osvojila tri više

Novi Pazar bio je središte atletike na Balkanskom poluostvu ovog vikenda. Preko 500 atletičara iz 16 zemalja Balkana borilo se na novoizgrađenom atletskom stadionu sa nestvarnom lokacijom.

>>>  Evropski rekorder pružio Beogradu veliku podršku za organizaciju Svetskog prvenstva u atletici 2020. godine! (FOTO)

Srbija je drugog dana osvojila sedam medalja - četiri zlata, jedno srebro i dve bronze. Što je u ukupnom plasmanu 20 medalja, a to nas smešta na drugo mesto po broju osvojenih odličja. Ispred nas je reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Prvog dana je Srbija osvojila čak 13 medalja, a šampioni Balkana postali su Amela Terzić, Lazar Anić, Dragana Tomašević i Marija Vučenović, da bi drugog dana takmičenja Amela Terzić osvojila još jedno zlato, a uz nju to je pošlo za rukom i Branku Paukoviću, Aleksandru Grnoviću i štafeti 4x400 m.

Prva nas je obradovala Sanja Ristović u sedmoboju koja je zauzela treće mesto sa ukupno 4518 bodova. Potom je Amela Terzić osvojila još jednu zlatnu medalju u trci na 1500m, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih. Teodora Simović bila je treća u trci na 5000m sa rezultatom 17:46,92.

Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara.

Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana.

U skoku udalj, Milici Gardašević za 3 cm izmaklo je prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6.48 metara zauzela drugu poziciju.

Za kraj dana su nas momci u štafeti 4*400m obradovali sa još jednim zlatom. Oni su nastupali u sastavu: Bojanić, Garaj, Marković, Vukadinović, a pobedili su rezultatom 3:15,92.

(Telegraf.rs)