Nole mi je pokazao šampionski put: Svetski prvak u skoku uvis spreman za Serbian open!

Đanmarko Tamberi istakao da je srpski teniser njegov idol u svakom pogledu

Svetski prvak u skoku u vis u dvorani, Đanmarko Tamberi, nastupiće na Serbian open mitingu prvi put, ali ističe da je oduševljen prijemom u Beogradu i nada se dobrom nastupu.

On je istakao da mu je Novak Đoković idol i da je od njega dosta naučio čitajući knjugu "Serviraj za pobedu" ali i iz njegovih mečeva.

Foto: Nikola Tomić
  • Kako se osećaš u Beogradu i da li je ovo prvo takmičenje?

- Ovo je moje prvo takmčenje u Beogradu, tačnije uopšte u Srbiji i radujem se tome, jer moje prvo takmičenje ove sezone je bilo jako loše za mene.

- Ne znam šta se desilo tog dana u italijanskom šampionatu, i sada želim da se "osvetim" i veoma sam motivisan za to i radujem se da se takmičim pred srpskom publikom. Oni znaju da podrže skakače i stvarno se radujem nastupu.

  • Rekao si na konferenciji da ti je Novak Đoković idol, da li si pričao sa njim o Srbiji?

- Zapravo, nisam ga nikada sreo, ali bi bilo veoma neverovatno da se upoznamo. Mislim da je za vas heroj, ali je isto i za mene iako sam Italijan. Pročitao sam njegovu knjigu i bio sam veoma otvoren za to da se nađemo ovde, ali znam da je u Dubaiju, tako da sledeći put.

Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF
  • Mislim da je on bio pre dve tri godine da gleda Ivanu Španović na ovom mitingu.

- Da, rekli su mi da je bio dva puta na mitingu, možda se u budućnosti upoznamo ovde,  on je jedan od najboljih sportista koje znam i pratim.

  • Šta očekuješ na takmičenju?

- Naravno, uvek očekujem da pobedim, ali ima dosta dobrih skakača, zato želim da se koncentrišem samo na sebe i da skačem dobro tehnički i ako budem u dobroj formi sve je moguće, ali želim da skačem visoko. Ako neko bude skočio više, okej ja ću čestitati, ali kad god dođem na takmičenje želim da pobedim.

Foto: Nikola Tomić
  • Da li si naučio nešto od Novaka i njegove knjige ili onoga što je pričao o svom šampionskom putu?

- Zaparavo, počeo sam da čitam njegovu prvu knjigu o ishrani i dijeti i kako je promenio svoju ishranu i počeo sam da istražujem o tome i postao sam svoj nutricionista.

- Pre toga sam sledio neke druge ljude, ali sam od Novaka naučio da moramo da pratimo svoje telo i da učimo o hrani koju jedemo tako da i danas zapisujem svoju ishranu i istražujem preko interneta i knjiga.

- Novak je neko ko voli da se takmiči i on je idol i stvarno najbolji sportista - rekao je Tamberi.

(D. Stojmenović)