Stvara se novo atletsko čudo: Ćerka "letećeg Topa" izjednačila rekord Srbije star 39 godina

Ćerka legendarnog "letećeg Topa" Dragutina Topića pokazala da će biti velika budućnost srpske atletike

Nakon mesec dana čekanja zbog pandemije korona virusa letnja sezona je počela, a prvo atletsko takmičenje mlađe juniorsko prvenstvo Beograda donelo je neke fantastične rezultate, a krivci za to su fantastične mlade visašice.

Zorana Rokavec i Angelina Topić vodile su veliku borbu u skoku uvis i pokazale da su da se ozbiljno može računati na njih u budućnosti kao na nosioce najnovijeg srpskog atletskog talasa.

Pobedu je odnela, starija, 16-godišnja Zorana Rokavec sa preskočenih 179 centimetara, što joj je popravljen lični rekord za četiri centimetra. Tako je na fantastičan način započela mlađe juniorski staž na otvorenom, a ovaj skok je 9 centimetra niži od državnog rekorda za mlađe juniorke Tamara Malešev.

Istu visinu preskočila je i godinu dana mlađa Angelina Topić, 1,79 metara, ali kako je ona još ove godine starija pionirka, ovo je najbolji skok jedne srpske pionirke u poslednjih 39 godina!

Istu visinu je 1981., kao pionirka, preskočila čuvena Tamara Malešev. Skoro punih četiri decenija niko nije uspeo da se približi ovom rezultatu, a onda je Angelina Topić izjednačila ovaj rekord već na otvaranju nove letnje sezone.

Dragutin Topić u svom elementu Foto: MN Press

Ovim skokom mlada atletičarka Top Džampa nadmašila je svoj lični rekord za čak 8 centimetara, a ujedno je ovo i za tri centimetra više od dvoranskog rekorda koji je zabeležila pre tačno tri meseca. Podsetimo, Angelina je starija ćerka legendarnog atletičara Dragutina Topića i naše rekorderke u troskoku Biljane Topić.

I trećeplasirana Aleksandrija Mitrović zabeležila je lični rekord od 1,70 metara, što je tri centimetara više od njenog dosadašnjeg najboljeg skoka.

(Telegraf.rs/Atlex)