Saška Sokolov sjajna u Tokiju: Srpska atletičarka osvojila peto mesto na Paraolimpijskim igrama

Njoj je bronza izmakla za samo 27 stotinki

Foto: Youtube / Pirotske vesti / Printscreen

Srpska atletičarka, Saška Sokolov osvojila je peto mesto u trci na 100 metara na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u klasi T46. Samim tim ostvarila je veliki uspeh i medalja joj je izmakla za samo 27 stotinki, pošto je trčala u vremenu 12,48 sekundi.

Prvo mesto u njenoj trci zauzela je Lizbeli Marina Vera Andrade iz Venecuele sa sjajnim vremenom od 11,97 sekundi. Britni Mejson iz SAD je imala isto vreme, ali je trčala za jednu hiljaditinku sporije, utvrđeno je foto-finišom, pa je njoj pripalo srebro.

Bronzu je osvojila Deža Jong sa najboljim rezultatom sezone (12,21 sekunda), dok je ispred Saške bila još Alicja Jeromin iz Poljske koja je trku završila za 12,22 sekunde. Iza naše atletičarke završile su Kjara Rodrigez iz Ekvadora (12,55 sekundi), Lu Li iz Kine (12,60 sekundi) i Aleksandra Mogučaja iz Rusije (12,71 sekundi).

Saška će se na ovim Paraolimpijskim igrama takmičiti u još dve discipline. U petak će se boriti za medalju u bacanju koplja, dok će dan kasnije trčati trku na 200 metara u istoj klasi.

Video: Stari simboli na novom dresu: Kako će izgledati dres KK Partizana u novoj sezoni?

(Telegraf.rs)