Jevrosimović: "Završili smo trenažni stadion, atletičari na jednom mestu tokom cele godine"

Predsednik Atletskog saveza Srbije zahvalio se i državi na podršci u velikom projektu

Još jedan veliki dan za srpsku atletiku. Nakon otvaranja sjajne multifunkcionalne, atletske dvorane na Banjici u Bajfordovoj šumi, Atletski savez Srbije je uz veliku podršku države zavrđio radove na trenažnom atletskom stadionu. Tim povodom danas je organizovano svečano otvaranje ovog objetka.

Na Banjici na mestu velelepne Atletske dvorane okupili su se neki od najviših državnih zvaničnika, zajedno sa predsednikom Atletskog saveza Srbije, gospodinom Veselinom Jevrosimovićem, kao i zvaničnici Svetske atletike, Sebastijan Kou, predsednik Evropske atletike, Dobromir Karamarinov i evropski rekorder u skoku udalj, Robert Emijan.

- Meni je zadovoljstvo da pozdravim Sebastijana Koua, Dobromira Karamarinova i Vanju Udovičića. Završili smo trenažni stadion i sada po prvi put trenažni stadion i atletska dvorana stoje jedan pored drugoga, atletičari mogu tokom cele godine na jednom mestu da budu i da treniraju. Mi smo dobili značajna finansijska sredstva, ove godine smo završili pet atletskih objekata, takođe smo dobili finansijska sredstva za pomoć savezima i klubovima, po prvi put delimo i klubovima. Nastavićemo ovim tempom i sledeće godine. Jedan od naših ciljeva je pored infrastrukture i struka, ovaj sport se gradi godinama, verujem da ćemo ubuduće imati velike rezultate. Velika zahvalnost još jednom - rekao je Veselin Jevrosimović.

On se potom zahvalio i Vojsci Srbije, koja je umnogome pomogla da radovi budu završeni najbrže i najkvalitetnije moguće.

- Takođe bih se zahvalio Vojsci Republike Srbije i oni su nam značajno pomogli da ovo izgleda onako kako izgleda - zaključio je Jevrosimović.

Video: Veselin Jevrosimović na otvaranju nove atletske staze u Beogradu

(Telegraf.rs)