Adriana Vilagoš ponovo o onom hicu iz Minhena: Trčala sam i vikala: "Možeš li da veruješ, uradili smo to"

"Danima kasnije sam isto tako bila uzbuđena", poručila je srpska atletičarka

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš bila je gost Sajma sporta gde je dala izjavu za Telegraf i osvrnula se na sjajnu sezonu koju ima iza sebe.

Podsetimo, Adriana je osvojila zlato na juniorskom svetskom prvenstvu i bronzu na Evropskom za seniore, te zauzela treće mesto u Dijamantskoj ligi.

- Nisam se nadala da će se ovako dobro završiti sezona. To EP je samo kruna sezone. Ovo mi je prva seniorska godina, ali mogu još da se takmičim za juniore i cilj mi je sledeće EP za juniore, pa onda i SP u Budimpešti - rekla je Adriana koja je još jednom komnetarisala taj hitac u Minhenu:

- Ne znam šta mi je prvo proletelo kroz glavu, ali nisam mogla da verujem. Bila sam jako srećna. Trčala sam kod mame i vikala: "Možeš li da veruješ, uradili smo to." I danima kasnije sam isto tako bila uzbuđena.

Pozvala je Adriana i mlađi naraštaj da treniraju atletiku i uživaju.

- Imamo ovaj program "Brzinom do zvezda" koji je baš dobar i mislim da će privuči decu na ovaj sport. Bitno je da rade nešto iz ljubavi i nadam se da će biti dobrih rezultata kasnije.

O uslovima koje ima rekla je:

- Mislim da imam dobre uslove, treniram u Malom Iđošu gde mogu da bacam. sad su nam napravili i novu teretanu. Koristimo i školsku salu, imamo dobar odnos sa fudbalerima i sa školom. Treniraću do početka novembra. Imamo aktivnu pauzu gde igramo košarku, odbojku, fudbal... Sve, samo da ostanemo u ritmu. I, naravno, ići ću na fakultet.

Video: Naježim se kada spomenete to, ovo je podstrek da zasijamo: Jovančević o rezultatima naše atletike

(Telegraf.rs)