Veselin Jevrosimović ponosan: "Srbija je na putu da postane svetska atletska sila"

Predsednik Srpskog atletskog saveza osvrnuo se na dve istorijske godine ispunjene uspehom

Ovog ponedeljka Srpski atletski Savez, održao je ceremoniju povodom proglašenja najuspešnijih atletičara u 2021. i 2022. godini.

Tom prilikom predsednik Saveza, gospodin Veselin Jevrosimović obratio se prisutnima i sumirao dve uspešne godine za našu atletiku.

- Želim da vas sve pozdravim ispred Srpskog atletskog saveza. Spojili smo dodelu za 2021. i 2022. godinu, jer nismo bili u mogućnosti zbog pandemije korona virusa da organizujemo dodelu za 2021. godinu, pa smo odlučili da spojimo dodelu nagradada za ove dve godine - počeo je Jevrosimović i dodao:

- Pre nego što pređemo na dodelu, ne mogu da se ne osvrnem na dve uspešne godine, možda i najuspešnije u istoriji Srpskog atletskog saveza. Prošle sezone je bila kruna naše atletike, imali smo dva fantastična prvenstva, Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu, koje je proglašeno za najbolje dvoransko prvenstvo ikada, kako po gledanosti, tako i po rezultatima, imali smo titulu Ivane Vulete, ali i dva svetska rekorda i Beograd je u martu bio centar celog sveta.

Jevrosimović je istakao ponos zbog rezultata srpskih atletičara na Evropskom prvenstvu, a najavio je još bolje rezultate u budućnosti.

- Takođe smo imali najuspešnije Evropsko prvenstvo, gde smo se vratili sa četiri osvojene medalje, a ja kao predsednik mogu da budem ponosan na naše atletičare, jer je ovo kruna dugogodišnjeg rada, koji je počeo da daje rezultate. Ponosan sam i na rezultate mlađih selekcija, jer nikada nismo imali talentovanije atletičare u mlađim kategorijama, ako budemo nastavili da ulažemo u tu decu, za tri do četiri godine nećemo imati četiri medalje, nego petnaest. Siguran sam u to, Srbija je na putu da postane svetska atletska sila - poručio je prvi čovek Srpskog atletskog saveza, a zatim se zahvalio i sponzorima i svima koji su pomogli srpskoj atletici.

- Zahvaljuem se svima koji su pomogli da srpska atletika bude ovde gde je danas, zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i predsedniku Božidaru Maljkoviću, takođe zahvaljujem Ministarstvu Vojske i Ministarstvu policije. Zahvalio bih se i našim glavnim sponzorima, kompaniji Voda voda, kompaniji Comtrade, Sava osiguranju i kompaniji "Joma", kao i kompaniji Dunav osiguranje koja nam je u ključnom momentu pomogla za Svetsko atletsko prvenstvo, čiji su sponzor bili - zaključio je Jevrosimović.

(Telegraf.rs)