Kolašinac za Telegraf uoči početka Svetskog prvenstva: "Ponosan sam, nema pauze u smeni generacija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ja se iskreno nadam da će mi upravo ta želja za dobrim rezultatom pomoći da se što bolje plasiram i bacim najbolje ove godine"

Foto: Marko Jovanović

Subota 19. avgust rezervisana je za početak takmičenja na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti. Velelepni stadion ugostiće preko 2100 sportista, a Srbija će sa devet predstavnika tražiti medalje.

Najiskusniji član ekspedicije uz Ivanu Vuletu je Asmir Kolašinac, koji će pored Armina Sinančevića učestvovati u bacanju kugle, i to već prvog dana.

Asmir je u razgovoru za Telegraf podelio utiske sa priprema, zatim i očekivanja na Svetskom prvenstvu.

- Pripreme za Svetsko prvenstvo sam obavio u Sjenici, kod kuće kao što to uvek i radim pred svako veliko takmičenje. Dobri uslovi za trening, velika nadmorska visina i naravno okružen porodicom i prijateljima. Formom sam zadovoljan, jedino što može da predstavlja problem jeste mali broj takmičenja. Imao sam ih samo pet ove sezone na otvorenom.

- Ja se iskreno nadam da će mi upravo ta želja za dobrim rezultatom pomoći da se što bolje plasiram i bacim najbolje ove godine što bi najverovatnije značilo i finale, a to jeste cilj.

Dotakao se Kolašinac, koji već neko vreme vuče problem sa Ahilovom tetivom, i atmosfere u timu, kao i budućnosti srpske atletike koja se ogleda u velikom broju mladih predstavnika.

- Zaista sam ponosan na sve naše atletičare i na one koje su ovde i na one koji su pre nekoliko dana na juniorskom prvenstvu Evrope zaista blistali. Nadam se da ćemo i mi ponoviti njihov uspeh, da će oni dostići najbolje naše rezultate, osvojiti nekoliko medalja i finala. Ponosan sam i na to što nema pauze u toj smeni generacija i što ćemo evo na ovom Svetskom prvenstvu učestvovati zajedno. Neko na zalasku karijere a neko tek na početku.

U jutarnjem programu pratićemo Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića u kvalifikacionim grupama, dok je za veče rezervisano finale u bacanju kugle.

(Telegraf.rs)