Vilander i Kirjos složni: Novak Đoković nije najbolji teniser na svetu

Iako ATP lista kaže drugačije

Printskrin: Youtube/Wimbledon

Drugi teniser sveta Danil Medvedev plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Nikom Kirjosom rezultatom 3:1 i tako napravio još jedan korak ka tituli u Melburnu i preuzimanju prvog mesta ATP liste. Međutim, Australijanac, ali i Mats Vilander smatraju da je on već najbolji na svetu.

Kirjos je na konferenciji za medije nakon meča imao samo reči hvale za ruskog tenisera, istakavši da su Danilovi udarci u svakom gemu na istom nivou i da njegov nivo nikako ne opada, te da igra na veoma visokom nivou i da je to u ovom trenutku najbolji tenis na svetu.

Sa izjavom australijskog tenisera složio se i Mats Vilander, koji je kao obrazloženje za to mišljenje naveo kraj protekle sezone u kojoj je Medvedev trijumfovao na Ju-Es Openu, dok je završni Masters turnir osvojio Aleksandar Zverev, pa je tako Đoković ostao bez dva najvrednija trofeja na kraju godine. Vilander je takođe i pomenuo da je moguće da Kirjos tako misli jer u ovom trenutku na Australijan openu nema Novaka Đokovića.

Danil Medvedev bi, baš kao i Aleksandar Zverev, mogao da postane i zvanično najbolji teniser sveta ukoliko bi osvojio Australijan open. Moguće je da ćemo meč dvojice tenisera ruskog porekla gledati baš u finalu, kada bismo mogli da dobijemo novog najboljeg tenisera na svetu.

(Telegraf.rs)