Kakve reči bivšeg direktora AO: "Nadam se da Đoković može da osvoji, srećan sam što ga vidim u Melburnu!"

Već je svima odavno poznata situacija u kojoj je Đoković deportovan iz Australije prošle godine

Foto: Tanjug/AP

Bivši direktor Australijan Opena Pol Meknami izjavio je da je veoma srećan što vidi Novaka Đokovića na prvom Grend slemu u sezoni i da se nada da će ostvariti veliki rezultat u Melburnu.

- Veoma sam srećan što vidim Novaka ponovo u Australiji. Nisu svi složni oko njegovog mišljenja o vakcinaciji protiv koronavirusa, ali mislim da je platio preveliku cenu. Odustao je od dva Grend slema prošle godine da bi ostao veran svojim princima, nadam se da će ga gledaoci dočekati na najbolji mogući način - kazao je Meknami.

Već je svima odavno poznata situacija u kojoj je Đoković deportovan iz Australije prošle godine, te nije mogao da još jednom napadne trofej koji je osvajao devet puta.

- Uprkos tome što je propustio nekoliko turnira, Nole je osvojio pet titula u 2022. godini i završio sezonu u Top 5. Uz to što je osvojio Vimbldon, uzeo je završni Masters, Rim, Astanu i Tel Aviv - zaključuje Meknami.

Novak će 13. januara odigrati egzibicioni meč protiv Nika Kirjosa na Rod Lejver areni, sa čim počinje njegov pohod u Melburnu.

Video: Najbolji potezi sa finala meča Đokovića i Korde: Nole spasio meč loptu pa pobedio

(Telegraf.rs)