FIA kaznila Ferštapena zbog napada na Okona! (VIDEO)

Iako je Okon izbacio Holanđanina iz trke, vozač Red Bula je kažnjen zbog svega što je uradio posle incidenta

Vozac Red Bula Maks Ferštapen će zbog verbalnog duela sa kolegom iz Fors Indije Estebenom Okonom posle trke za Veliku nagradu Brazila i incidenta koji se dogodio, morati da odradi dva dana dobrotvornog rada za FIA.

Holandanin je bio besan posle incidenta koji se dogodio u 44. krugu, i to, u momentu kada je vodio, a Esteban Okon, koji je zaostajao citav krug, nije hteo da ga propusti. Došlo je do udesa, a onda i verbalnog duela posle trke posle koje je tuca jedva izbegnuta.

- Ferstapen je dužan da odradi dva dana dobrotvornog rada za FIA u narednih šest meseci. Posle razgovora sa vozačima i gledanja snimaka donesena je odluka o izrečenoj kazni. Osim toga, obojici vozača su izrečene opomene - stoji se u saopštenju sudija

FIA je u saopštenju istakla i da razume uzrujanost vozača Red Bula.

- Shvatamo Maksovu uzrujanost i imamo simpatije prema njegovoj strasti za takmicenjem, ali ponašanje posle utrke nije bilo primereno. Ostali vozaci iz toga treba da izvuku pouku jer slicne situacije u buducnosti necemo tolerisati.

Da podsetimo, Ferstapen je uprkos incidentu trku završio kao drugi iza aktuelnog svetskog prvaka Luisa Hamiltona, dok je u generalnom plasmanu peti sa 234 boda.

(Telegraf.rs)