Borković izdominirao u Slovačkoj, podijum za srpskog "Flojda" na prvoj trci

Srpski automobolista će u nedelju u 13:10 startovati prvi u drugoj trci na Slovakiaringu.

Foto: PR team Dušan Borković

Srpski automobilista Dušan Borković pobedom na prvoj trci na stazi Slovakiaring osvojio je novih 25 poena i učvrstio prvu poziciju u generalnom plasmanu šampionata TCR Istočna Evropa sa 75 bodova.

Odlične kvalifikacije omogućile su srpskom vozaču pol poziciju na obe trke i obećale uspešan vikend u Slovačkoj.

Foto: PR team Dušan Borković

Borković je sjajno startovao i tokom cele trke je držao lidersku poziciju.

Ni 60 kg balasta na njegovom Hyundai i30N TCR, koje je dobio zbog uspeha na prethodnom vikendu, a ni povišen automobil vozača M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom nisu sprečili da na cilj stigne sa 24 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Dušana Koudžila koji je u poslednjoj sekundi pretekao Sandra Soubeka.

Foto: PR TEAM Dešan Borković

- Zadovoljan sam trkom i kako se za sada odvija TCR Istočna Evropa šampionat. Moj tim je sjajno sredio automobil i za ovu trku, tako da ni maksimalna težina od 1365 kg, ni povišen auto, ni veoma nepovoljne visoke temperature nisu uticale da mogu da pružim svoj maksimum.

- Krenuo sam dobro trku, otvorio svoj ritam i uspešno kontrolisao razliku u odnosu na drugoplasiranog koju sam stalno uvećavao. Tokom kvalifikacija smo imali problem da nasetujemo automobil zbog maksimalne težine i nisam bio siguran da je to dobro za trku, ali se ispostavilo da ipak jeste. Nadam se da ću sutra ponoviti uspeh i kući se vratiti sa maksimalnim brojem bodova - rekao je Borković nakon podijuma.