Scene pakla u Bahreinu: Pogledajte iz najboljeg ugla kako je Grožan izbegao smrt u buktinji

Priseban je bio Francuz, srećom i nepovređen posče udara formuel o zid, pa je mogao da pobegne na vreme iz užarenog kokpita

Foto: instagram/f1

Trka formule 1 u Bahreinu umalo je bila i poslednja u životu za francuskog pilota Sebastijana Grožana iz tima "Has", koji je, doslovce, preživeo sam pakao!

Njegov bolid je, posle udara o zaštitni zid još u prvom krugu, eksplodirao i buktinja je krenula da guta formulu kao da je ništa. Prizor je bio zastrašujuć. Malo je bilo onih koji su u tom trenutku verovali u srećan epilog po Francuza, nisu mu davane velike šanse da preživi...

Ipak, zahvaljujući najsavremenijoj konstrukciji bolida, koja je iznad svega u službi bezbednosti vozača, Grožan je ostao "u komadu" posle udara o zid, a sam je uspeo da se iskobelja iz kokpita i buktinje koja je i njega krenula da prži.

Foto: AP/Tanjug

Uspeo je Francuz da poskoči u magnovenju, gotovo da se nije ni video od vatre i dima, pripomogli su mu redari i vatrogasci sa obe srane bolida, ali je prvi korak, onaj najteži, Grožan morao da uradi sam.

U međuvremenu se pojavio još jedan video nesreće, baš onaj koji najbolje pokazuje u kakvoj je smrtnoj opasnosti bio francuski vozač - pogledajte i sami.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)