Rozberg kao iz stopa: Šumaher je najkompletniji vozač u istoriji, takva figura se više neće pojaviti

Nemac nije imao dilemu ko je ostavio najveći trag ikada u Formuli 1

Foto: Profimedia/AFP

Luis Hamilton pretekao je Mihaela Šumahera po broju pobeda i po broju osvojenih podijuma. No, nekako mnogi i dalje smatraju da je Nemac najuspešniji u istoriji Formule 1. Pečat koji je Šumi ostavio u ovom sportu postao je neizbrisiv.

Mihael Šumaher je ukupno upisao 91 pobedu i 155 podijuma u toku karijere, dok je Hamilton 95 puta završio na prvom mestu, a 165 puta je bio među najbolja tri.

Možda čovek koji najbolje poznaje i jednog i drugog jeste Niko Rozberg, koji je bio klupski kolega obojici u Mercedesu. Ujedno je osvojio šampionsku titulu 2016. godine. A nije imao dilemu oko toga ko je najbolji ikada.

- Šumaher je bez sumnje najkompletniji vozač u istoriji. Način na koji je on živeo u Formuli 1, želja da stalno napreduje u svakoj oblasti je neverovatna. Mislim da se takva figura neće pojaviti više nikada – izjavio je Rozberg.

Nemački vozač je napustio karavan nakon osvajanja titule, a imao je reči hvale i za Luisa Hamiltona.

- Luis ima prirodan talenat. On je vozač sa druge planete. Kada uđe u bilo koji automobil, automatski ga učini bržim nego što jeste. To je naravno impresivno – rekao je Nemac.

(Telegraf.rs)