Pojavio se video udesa u kojem je poginuo srpski vozač, silovit udar o bankinu bio koban

Nesrećni Šekularac je izgubio kontrolu nad vozilom na pravcu, pred samu krivinu

Foto: Facebook/Dejan Djukic Djuka

Srpski automobilista, reli vozač, Vladimir Šekularac (38) iz Aleksandrovca, poginuo je u udesu koji se desio na trci na stazi "Beranovac" kod Kraljeva. 

Vladimirov "jugo" je bio u grupi vozila koja je u punoj brzini na pravcu išla u krivinu, ali je jedino njegov četvorotočkaš izgubio kontrolu i posle udarca o bankinu isprevrtao se niz padinu.

Momenat nesreće možete pogledati na klipu koji se u međuvremenu pojavio na društvenim mrežama.

Trka јe odmah potom prekinuta, a teško povređeni Šekularac јe, nakon što su ga pripadnici vatrogasno-spasilačke јedinice izvukli iz smrskanog automobila, sanitetom hitno prevežen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

Uprkos velikim naporima lekara da ga reanimiraјu i spasu mu život, nesrećni vozač јe ipak podlegao povredama.

Na autodrom јe ubrzo stigla vest da јe Šekularac preminuo i sve trke po raspisanim klasama su zvanično prekinute, a svi ostali vozači su odvezli počasni krug na taј način odaјući poštu tragično nastradalom kolegi.

Dan ranije na istoj stazi došlo je do još jednog incidenta, kada su se sudarila tri automobila od kojih je jedan završio u plamenu. Takmičar koji je upravljao tim vozilom spasen je brzom intervencijom kolege koji je naišao i pritekao upomoć vozaču u nevolji.

Takmičenje na stazi "Beranovac" održano je u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije.

(Telegraf.rs)