Zna se s kim igra Srbija u četvrtfinalu Eurobasketa ako prođe Mađare

Italijani sigurni protiv Skandinavaca

Košarkaška reprezentacija Italije surovo je prekinula finsku bajku na Evropskom prvensvtu

Skandinavci protiv "azura" nisu bili ni bleda senka ekipe koja je ređala pobede u Helsinkiju, pretrpeli su poraz koji ih je ekspresno vratio kući, a ekipu Etorea Mesinu pobeda je lansirala na četvrtfinalni megdan sa pobednikom duela Mađarska - Srbija.

>>> Francuska eliminisana! Prvo veliko iznenađenje na Eurobasketu priredili Nemci

Na kraju, u trećem meču osmine finala u Istanbulu: Finska - Italija 57:70 (17:30, 12:18, 13:10, 15:12)

Sve je besprekorno funkcionisalo u sastavu Italijana, Mesina je sa Melijem odradio najvažniji zadatak: zatvorio najjače oružje protivnika u liku Laurija Markanena (samo dva šuta u prvom poluvremenu, ukupno četiri poena), a na drugoj strani Belineli, Datome i ostali rešetali su mrežicu Finaca van linije za tri poena.

>>> Slovenija je prvi četvrtfinalista Eurobasketa: Dončić uništio Ukrajince, malo je falilo da ostvari tripl-dabl (VIDEO)

Italijani su pogodili prvih pet šuteva za tri poena, razlika je posle toga rasla iz minuta u minut, Finci jednostavno nisu imali odgovor sem preko Sasua Salina koji je ubacio 11 poena u prvih 20 minuta.

Ipak, malo je to bilo da se uzdrma šuterski vrlo naštimovan rival.

Nije bilo neizvesnosti ni u nastavku, iako je Koponenova trojka "približila" Finsku na 47:58 sredinom poslednjeg perioda i dala nadu za ulazak u neizvestan finiš.

Nije, ipak, bilo ni "d" od drame, "azuri" su sa dosta rutine priveli meč kraju i biće, nadamo se, rival Srbije u četvrtfinalu.

Pogledajte i sve parove četvrtfinala, čije prenose možete da gledate na RTS-u.

Subota:

Slovenija - Ukrajina 79:55

Nemačka - Francuska 84:81

Finska - Italija 57:70

Litvanija - Grčka 20.30

Nedelja:

Crna Gora - Letonija 11.30

Srbija - Mađarska 14.15

Španija - Turska 17.45

Hrvatska - Rusija 20.30

(Telegraf.rs)