Sedeo sam metar iza Pau Gasola dok je šutirao trojke: Nikad iz bliže perspektive nećete videti špansku legendu kako cepa mrežice! (VIDEO)

Ulazak na španski trening je pravo zadovoljstvo, jer možete videti pravu esenciju košarkaškog talenta

Selektor košarkaša Španije Serđo Skariolo otovorio je trening svoje selekcije 15 minuta pre kraja, pa smo mogli da prisustvujemo i malom šuterskom arsenalu Španaca i njihove prve zvezde Pau Gasola (37, 216)

>>> Šok za Špance: NBA klub zabranio zvezdi Furije da igra u nokaut fazi Eurobasketa! (VIDEO)

Igrač San Antonija je na kraju treninga šutirao trojke sa svake pozcije, a onda je došao do ugla gde se nalaze stolice na kojima sam sedeo, pa sam iskoristio priliku i malo snimio velikog Gasola sa metar udaljenosti. Ovo je bila prilika da možda i poslednji put gledam i snimim Gasola, kome će ovo biti poslednje Evropsko prvenstvo. ( Ne verujemo da će igrati 2021 kad bude imao 41 godinu)

Zavalio sam se u stolicu i uživao u prizoru  sa kojom lakoćom šutira.

Što se tiče samih Španaca deluju veoma nadmeno, samouvereno, a kako i ne bi kad su prvaci Evrope aktuelni, plus su tri puta osvajali u poslednja četri takmičenja ( 2009, 2011, 2015).  Šale se na treningu, zezaju se takmiče, i deluju vrlo opušteno.

Pogledajte Gasola kako šutira i to na snimku napravljenim Motorola Moto Z 2 play telefonom.

A onda je NBA igrač sa šampionskim prstenom posle pobede nad Nemcima 84:72 mirno pričao kako idu na novu zlatnu medalju. Da bi došli do finala, moraće najpre da pobede sjajnu Sloveniju u četvrtak veče.

Inače njegov brat Mark Gasol takođe ima meku ruku i ume da veže po šest sedam trojki zaredom.

Pogledajte kako mlađi Gasol šutira trojke video napravljen Motorola Moto Z 2 play telefonom.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)