Legenda ruske košarke poručio: Srbi nas se plaše, nisu oni ništa posebno!

Nekadašnji evrospki i svetski šampion, takođe i selektor Rusa, puca od samopouzdanja

Stanislav Jeremin, legenda ruske košarke, analizirao je plasman njegove države u polufinale Eurobasketa i smatra da Baćuške bez problema mogu da eliminišu košarkašku reprezentaciju Srbije.

Štaviše, bivši svetski i evropski šampion je ubeđen da će Rusija pobediti Orlove i otići u finale, ukoliko ponove igru kao protiv Grčke.

- Imamo podjednake šanse da eliminišemo Srbiju kao što smo imali i da izbacimo Grčku u četvrtfinalu. Mislim da nas se Srbi plaše. Iskreno, oni nisu ništa posebno. Ako budemo igrali kao protiv Hrvata i Grka, pobedićemo - rekao je Jeremin za ''Sport Ekspres'' i nastavio:

- Srbima je vera u sopstvemne mogućnosti karakteristika koju imaju već generacijama. Imaju pobednički duh. To ne želim da im osporim. Ali, uveren sam da nismo ništa slabiji od njih. Posle Grčke znam da imamo jak vetar u leđima.

Podsetimo, Jeremin je svojevremeno bio i selektor Rusije. Bio je i asistent selektora Sergeja Belova 1998. godine kada je Jugoslavija u finalu SP pobedila Ruse i osvojila zlato u Atini.

(Telegraf.rs)