Edo Murić: Igramo i lepše i bolje od Srbije, ali to ne znači ništa (VIDEO)

Finale između Slovenije i Srbije se igra u nedelju od 20.30

Reprezentativci Slovenije odradili su trening pred finalni duel sa Srbijom na Eurobasketu.

Igrači Igora Kokoškova su verovatno najveći hit prventstva na izmaku, s obzirom da nisu doživeli poraz, a u završnici su eliminisali najpre Letoniju u četvrtfinalu, da bi u polufinalu razbucali Španiju sa dvadeset razlike.

>>> Neviđena najezda Slovenaca na Istanbul: Više od 6000 navijača "dežele" bodriće košarkaše, ali stižu i Srbi

- Ništa novo, još jedan dan za nas. Hteli smo Srbe u finalu, dobili smo ih - rekao je Edo Murić, bivši košarkaš Partizana i dodao:

- Ovo će biti utakmica za "tačku na i". Ne znam da li ćemo opet imati ovakvu priliku, i daćemo sve od sebe da osvojimo to zlato. Srbe dobro znamo, znamo kako treba da ih napadnemo.

Po njegovom mišljenju, polovične su šanse za pobedu.

- Mislim da igramo lepše i bolje igramo, a da su oni iskusniji u finalima, Tu je 50-50, tu su igrači koji stalno igraju finala, vidite kako Bogdanović vodi Srbiju. Mi igramo lepše od Srbije i svih ekipa, a ni to ne znači ništa. Finale je utakmica puna pritiska, i videćemo ko se bolje snađe - dodao je Murić, koji većinu igrača zna kroz godine igranja u ABA ligi.

- Znam i Grobare i Delije, svi su to dobri momci. Igrao sam protiv dosta njih i dok sam igrao u Partizanu - dodao je Murić, koji se raduje dolasku velikog broja navijača.

- Znamo da su vaši i naši navijači bučni, i biće to šlag na tortu i za Srbe i za nas, i to smo zaslužili. I stvarno se radujem toj utakmici i nadam se da će to biti naš dan.

Finale između Slovenije i Srbije se igra u nedelju od 20.30.

Pogledajte klip snimljen telefonom Motorola Z2 Play.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)