Veteranski bljesak Rudija Fernandeza: U 37. godini se bacao na parket, sipao trojke i "ukrao" pet lopti!

Španski veteran sa 11 poena i nekoliko preciznih hitaca potvrdio klasu

Foto: Fiba/Eurobasket

Veteran španske i evropske košarke Rudi Fernandez (37) zablistao je u osmini finala Evrobasketa protiv Finske i sa 11 poena, trojke 3/5, dao ogroman doprinos da se slomi rival i trasira put ka pobedi.

Igrač koji je simbol, ikona španske košarke, ne samo da je precizno bombardovao finski koš sa distance, što mu je i uža specijalnost, već je mladalačkom energijom i žustrinom dao primer svima, prekidao protivničke akcije, bacao se na lopte poput fudbalskog golmana...

Rudi je na kraju sakupio čak pet ukradenih lopti, najviše na utakmici!

Za Skariola nije bilo dileme pred Evrobasket, igrač poput Rudija Fernandeza se morao naći na spisku, pa iako je u dosadašnjem toku imao samo epizodnu ulogu, što je i razumljivo s obzirom na njegove godine, samo njegovo prisustvo u svlačionici, sa ekipom, je dragocenost koja, vidimo, Španiji donosi ogroman rezultat. To je ta komponenta koja se mora imati za ovakav turnir.

Koliko Rudi znači Španiji dokaz su njegovih deset medalja na najvećim takmičenjima u dosadašnjoj karijeri, dva svetska zlata ima sa Svetskih prvenstava, tri sa evropskih, nedostaje mu samo najsjajnija olimpijska medalja.

(Telegraf.rs)