Prvo pojavljivanje Danilovića u javnosti posle ispadanja sa Evrobasketa: Pohvalio se titulom prvaka Evrope!

Prvi čovek KSS-a ugostio je zlatne basketaše

Foto: KSS

Srpska javnost još čeka odgovore posle debakla na Evrobasketu, a iz Saveza još nismo dobili nikakve odgovore. Selektor osim kratke konferencije posle meča nije davao izjave, nije se ni vratio u Srbiji sa igračima i delegacijom, a predsednik KSS-a Predrag Danilović rešio je da iskoristi identičnu taktiku kao i posle ranijih neuspeha, da se nada da će javnost sve da zaboravi.

Ipak, danas se pojavio po prvi put u javnosti, ne zbog Evrobasketa, već da se pohvali uspehom srpskih basketaša, koji su postali šampioni Evrope.

Pored Danilovića, zlatne basketaše ugostili su i Nenad Krstić, potpredsednik za mušku košarku, generalni sekretar Zlatko Bolić i menadžer za 3×3 Dejan Đokić.

Posle svetskog zlata u Antverpenu, basketaši su dominaciju potvrdili novom zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva.

Kuću košarke su posetili članovi stručnog štaba treneri Marko Ždero i Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić, kao i igrači Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković.

Danilović im je čestitao još jednom na svemu što su uradili za našu zemlju i košarku u Srbiji i naglasio da sada kao svetski i evropski prvaci imaju još veću odgovornost, da će biti uzor deci koja planiraju da se bave ovim sportom i poželeo im da nastave sa osvajanjem najsjajnijih odličja u kontinuitetu.

Selektor Marko Ždero se zahvalio u ime zlatne ekipe i rekao da će nastaviti ovim putem, da se ovim rezultatima podiže 3×3 sport na još viši nivo, da se svakoga dana povećava broj izvanrednih ekipa i proširuje spisak potencijalnih reprezentativaca i da nema bojazni za budućnost ovog sporta u Srbiji.

Kompletna ekipa reprezentacije, ovog puta kao protivnici u svojim ekipama, igraće na velikom finalnom turniru Roda 3×3 prvenstva Srbije na Trgu Republike u Beogradu 21. septembra kada će svi ljubitelji 3×3 basketa imati priliku da pozdrave svetske i evropske prvake.

(Telegraf.rs)