Ovi detalji su vam promakli na Večitom derbiju: Željkova petorka i kasno vraćanje Jaga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljivosti sa utakmice, koje su vam promakle

Foto: Mileta Mirčetić

Prvi večiti derbi nije mogao da ne prođe bez iznenađenja i uzbuđenja, kao i bez neočekivanih junaka, pa smo tako imali jednu vrlo kvalitetnu i zanimljivu utakmicu za gledanje.

Partizan jeste slavio rezultatom 88:86 protiv Crvene zvezde pred svojim navijačima, ali dosta detalja je promaklo gledaocima pa vam ističemo nekoliko.

Aleksa Avramović je u završnici utakmice u roku od 2:19 minuta uspeo da postigne čak 11 poena i na taj način da trojkom postavi protivniku nedostižnu prednost.

Veliku prednost za Partizan je napravila petorka koja do sada nikada nije provela ni sekunde na terenu, a to je petorka Avramović, Jaramaz, Doužer, Naneli, Smailagić. Za 4:50 minuta, koliko su proveli na terenu, partizan se vratio sa -11 i napravio niz od 20-6.

Jago Dos Santos je počeo utakmicu polovinom prve četvrtine i nije se preterano pokazao, ipak ušao je na -10, a utakmicu je završio sa 11 poena, 5 asistencija, bez izgubljene lopte, sa +- indeksom +11. Pored njega je Dejan Davidovac je imao +19, pa je i njegov uticaj na igru bio veoma pozitivan.

(Telegraf.rs)