"Umalo da svi zaplačemo, stala nam je knedla u grlu": Anđušić o emotivnom kraju utakmice sa Lesorom

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika je ljubav između bivših saigrača

Košarkaši Partizana slavili su protiv Panatinaikosa u meču 11. kola Evrolige rezultatom 92:87.

Jedan od junaka meča je bio Danilo Anđušić svojim ofanzivnim skokom i veoma bitnim poenima. Upravo on je na kraju medijima komentarisao utakmicu.

- Sjajna utakmica i za gledanje i za igranje. Pokazali smo veliku želju da igramo i u odbrani i u napadu. Bar mi je tako izgledalo. Važno je da smo pobedili i ostvarili jako važnu pobedu za nastavak sezone kljčni poeni - počinje Anđušić.

Neočekivano od njega videli smo veliki broj skokova, što je i samog Danila iznenadilo.

- Skočio sam, nisam verovao da mogu toliko da skočim, osam skokova, skoro kao rekord. Danas smo se svi podredili timu i to je donelo rezultat. Svi smo doprineli u nekim određenim stvarima, možda nešto na šta nismo navikli sa moje strane, ali sam se trudio da pomognem ekipi na najbolji mogući način u tom trenutku i da ostvarimo pobedu. Najbitnije je da ekipa igra dobro i pobeđuje i onda ćemo svi izgledati dobro - dodaje Anđuša.

Vratio se i Kevin Panter, posle mesec dana, što je Danilo istakao kao bitan faktor.

- Pokazuje se zašto je lider, pokazuje zašto je Kevin Panter. Nije ga bilo ceo meč i kada je bilo najbitnije postiže ključne poene na utakmici. Naravno da nam znači kada je tu i što se tiče sigurnosti i svega, pravi lider, pravi kapiten, jako mi je drago da je ovako odigrao da se vratio - dodaje Anđuša.

Na pitanje o Lesoru, kako su ga dočekali na kraju utakmice, objasnio je da je to bilo emotivno iskustvo za sve.

- Umalo svi da plačemo zajedno, ništa mu nismo rekli, stala nam je knedla u grlu, stvarno nam nedostaje. Ne volim da se vraćam na prošlogodišnju ekipu, ali to što se dešavalo prošle godine je stvarno nešto specijalno, to drugarstvo koje smo imali se i dan danas vidi. Drago mi je da smo ga dočekali na ovaj način, stvarno to zaslužuje. Voleli bi smo da je sa nama, ko zna... Možda u budućnostii - zaključio je bek Partizana.

(Telegraf.rs)