Partizan je "kralj" preokreta: I juče su se vratili iz dvocifrenog minusa, čak šesti put u Evroligi ove sezone

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan podatak

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana upisali su novi trijumf u Evroligi u okviru 23. kola sinoć na svom terenu protiv ekipe Žalgirisa iz Kaunasa (81:72), a čime su se popeli na tabeli za jedno mesto i ponovo se nalaze u plej-in zoni.

Ono što je takođe prilično neverovatno jeste činjenica da je Partizan sinoć ponovo uspeo da se vrati iz dvocifrenog minusa i to čak šesti put ove sezone.

Naravno, svima će prvo na pamet pasti onaj meč sa Makabijem u kojem je Partizan imao zaostatak od 24 poena u drugoj deonici (13:37 i 15:39), a potom izborio pobedu (88:79), ali se to pored duela sa Litvancima desilo još četiri puta ove sezone.

Imali su crno-beli minus od 15 poena protiv Olimpije Milano (45:60), pa su slavili sa ubedljivih 82:69. Na meču sa Fenerbahčeom u "Štark Areni" je Željkova ekipa imala minus od 14 poena (47:61), pa je ipak dobila za pola koša (85:84).

U evroligaškom derbiju protiv Zvezde na domaćem terenu je Partizan gubio sa 13 razlike u četvrtoj deonici (55:68), pa je opet slavio (88:86), a uz Žalgiris, tu je i onaj preokret protiv Panatinaikosa gde su crno-beli imali -10 u završnoj deonici u nekoliko navrata, pa su na kraju ipak slavili (92:87).

Videćemo da li će ovakve utakmice samo dodatno ojačati karakter ekipe Željka Obradovića pred najvažnije mečeve sezone.

(Telegraf.rs)