Mitrović pred Žalgiris pomalo sarkastičan: "Koji nam je to po redu presudni meč, ne znam ni ja"

S. I.
S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Atmosfera je dobra, čak i ovi neki porazi dodatno motivišu, pregrupišu i motivisaniji dočekujemo sutrašnju utakmicu"

Duelom protiv Žalgirisa u petak košarkaši Crvene zvezde otvaraju niz mečeva u kojima bi morali da krenu sa boljim rezultatima ukoliko žele prolaz u narednu fazu takmičenja, odnosno makar plej-in Evrolige.

Nakon treninga ekipe Luka Mitrović je u razgovoru za medije istakao da je atmosfera u timu i dalje dobra.

- Atmosferu u ekipi ne bi trebalo da poljulja jedan ili dva poraza koji su sastavni deo svake sezone. Atmosfera je dobra, čak i ovi neki porazi dodatno motivišu, pregrupišu i motivisaniji dočekujemo sutrašnju utakmicu.

Rekao je i da nisu imali još priliku da upoznaju Treja Tompkinsa.

- Još uvek nismo, čekamo ga. To je igrač koji ima veliko iskustvo, igrao je toliko godina za Real Madrid, što verovatno nije lako, toliko dugo ostati tamo i verujem da će nam pomoći.

Svestan je imperativa koji se nameće ekipi.

- Koji je to po redu presudni meč, ne znam ni ja. Igrali smo dosta bitnih mečeva, nego smo dobijali, neke izgubili, nismo u nekoj zavidnoj situaciji, tri pobede smo daleko od plej-ina, ima još utakmica do kraja. Počevši od sutrašnjeg meča mi moramo da uhvatimo kontinuitet dobrih igara.

Zna Mitrović i recept za dobar rezultat.

- Da će nam biti potrebna pre svega jedna fizički dobra utakmica svih 40 minuta jer je to ekipa koja drži jedan dobar intenzitet igre pre svega u odbrani tokom čitave utakmice, nije ih lako slomiti, biće nam potrebni strpljenje u napadu i dobra energija u odbrani kako bismo bili u situaciji da slavimo sutra.

(Telegraf.rs)