Zvezda najviše podbacila, a Partizan? Ovo je stvarno stanje Evrolige u poređenju s letošnjim predikcijama

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma, veoma slabo...

Foto: Mileta Mirčetić

Leto je bilo ispunjeno veoma dobrim transferima u srpskoj košarci, bar se tako čini, pojačali su se i Zvezda i Partizan, očekivali su mnogo, ali... Nisu dobili ni trunku od očekivanog, te su i jedan i drugi klub završili učešće u regularnom toku Evrolige.

Kada je odgirano svih 34 kola, sada se i može podvući crta, te se može obratiti i pažnja na letošnje predickije od strane Evrolige, koje su bile i u dobroj meri promašene.

Ukoliko se pogleda čuveni "power ranking" od strane Evrolige, zaključak je takav da je najviše podbacila Crvena zvezda, kojoj se predviđalo 11. mesto, međutim, oni su završili na 16. poziciji i tako su imali najgori skor u ovom smislu.

Odmah do njih se nalaze ekipe Milana koja je "podbacila" za četiri mesta (predikcija 8. - završili 12.), dok je tu i Efes, kome je predikcija bila 6. mesto, a oni su završili na devetom.

Kada je reč o Partizanu, crno-belima je na leto predickija od strane Evrolige bila na 10. mestu, no, oni su n akraju završili za poziciju ispod, te su tako i ostali bez plejina.

Najveća oduševljenja su ekipe Virtusa i Baskonije. Italijanima se predviđala 16. pozicija, a oni su se umuvalu u plejin i završili su na 10. mestu, dok je isti slučaj i kod Baskonije, kojoj su predviđali 14. mesto, a oni su završili kao osmi.

Foto: Basket News

(Telegraf.rs)