Olimpija Milano izgubila od Žalgirisa posle Zvezde, Makabi ubacio 102 poena protiv Albe u "Pioniru"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajern je ubedljivo dobio Virtus

Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia

Ekipa Olimpije iz Milana neprijatno je iznenadila svoje navijače večeras na domaćem parketu, pošto nije uspela da kapitalizuje brejk iz prošle runde protiv Crvene zvezde u gostima i poražena je od Žalgirisa, čak poprilično ubedljivo - 70:83.

Mada su Litvanci bili bez nekoliko važnih igrača u rosteru, to se nimalo nije osetilo, a dominirao je Edgaras Ulanovas, koji je predvodio svoju ekipu ka veoma važnom trijumfu posle serije slabijih rezultata.

Litvanac je ubacio 20 poena uz šest skokova i pet asistencija za 35 minuta na terenu, a pratio ga je Kinan Evans sa 19 poena uz Rolandsa Šmitsa sa 16.

Na drugoj strani je Šejvon Šilds uspeo da ubaci 21 poen, a Nikola Mirotić je dodao 14, što nije bilo dovoljno da se isparira.

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva su bili i više nego ubedljivi kod "kuće" u "Pioniru" protiv Albe iz Berlina, pošto su im ubacili čak 102 poena - 102:81.

Od početka se videlo da će ovo biti gaženje nemačkog tima, pošto je Makabi prvu četvrtinu dobio sa +15, a potom do kraja bez problema uvećao razliku i komotno slavio.

U izraelskom timu je Vejd Boldvin ubacio 18 poena, Bonzi Kolson je dodao 17, dok je za Albu dominirao Gabrijele Proćida sa 22 poena.

U preostalom meču, Bajern je deklasirao Virtus na domaćem parketu i tako stigao do pete pobede - 90:76.

Dabl-dabl Serža Ibake je sigurno u tome pomogao sa 24 poena i 13 skokova, dok je na drugoj strani Belineli zastao na 22 poena.

(Telegraf.rs)