UFC uzima Mekgregoru i drugi pojas? Postavili su mu ultimatum i spremili naslednika!

Jedini čovek u istoriji UFC-a koji je u isto vreme bio vlasnik dve titule, mogao bi uskoro da ostane i bez druge

Konor Mekgregor očigledno nije više miljenik prvog čoveka UFC-a, Dejne Vajta, koji je najavio mogućnost da mu se oduzme i drugi pojas ukoliko ga ne bude branio u skorije vreme.

Irac je svojevremeno bio omiljen kod predsednika UFC-a, ali je nakon osvajanja pojasa i duela protiv Nejta Dijaza sve značajno promenjeno.

Posle borbe sa Flojdom Mejvederom Mekgregor je osvojio neverovatan novac, kakav u UFC-u verovatno ne bi zaradio ni za 30 borbi, pa mu se sada ne žuri s povratkom u oktagon.

Međutim, problem može da predstavlja to što je Mekgregor vlasnik titule lake kategorije, a u njoj su trenutno takođe dva borca koji važe za velike zvezde Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson.

Ferguson je privremeni šampion i ima taj pojas, dok je planirano da se ubrzo bori protiv Mekgregora i za pravi.

Sa druge strane, Mekgregor, sudeći prema izjavama i peckanjima na društvenim mrežama, želi borbu protiv Habiba Nurmagomedova.

Protiv iste nema ništa ni Vajt, ali ističe da postoji i mogućnost da Mekgregor ostane bez titule, a da se za nju međusobno bore dva glavna izazivača - Toni Ferguson i Habib Nurmagomedov.

- Konor mora da napravi neke velike odluke ovde, ali stvarno brzo. Ako čeka, a mislim da Konor ne želi da se bori do avgusta, ali ako čeka do avgusta ili septembra, tok je onda oko dve godine od kako pojas nije branjen, a to ne može da se dogodi.

Podsetimo, UFC je već oduzeo jedan pojas Konoru Mekgregoru, onaj u pero kategoriji, iz istog razloga jer ga nije branio dugo. Sada bi jedini čovek koji je osvojio dva UFC pojasa u isto vreme sada mogao da ostane bez oba.

(Telegraf.rs)