Borba godine! Obliveni krvlju, jedva stoje na nogama, ali srce se ne predaje! Sudije jedva odlučile pobednika (VIDEO) (FOTO)

Epska bitka vodila se za titulu u srednjoj kategoriji između Roberta Vitakera i Joela Romera

Robert Vitaker je i dalje šampion UFC-a u srednjoj kategoriji! Odbranio je pojas posle epske borbe sa Kubancem Joelom Romerom, koja je vođena u 5 rundi, a odlučena je odlukom sudija, koji nisu bili jednoglasni (48:47, 47:48, 48:47).

Mnogi su već sada ovu borbu proglasili borbom godine UFC-a, jer je viđeno neverovatno mnogo udaraca na obe strane. Borci su obliveni krvlju nastavljali da se bore, a Romero je čak dva puta rušio Vitakera na pod.

Ipak, nije uspevao da ga "dokrajči" u parteru i šampion je uspevao da se izbavi iz neugodne pozicije i da izdrži sve nalete Kubanca.

Na kraju su presudile nijanse. Vitaker je imao 128 čistih udaraca ukupno, a Domero 111, pa je to očigledno prevagnulo kod sudija.

Ova borba pokazala je svu draž MMA sporta, dva borca, iako na ivici snage, obliveni krvlju čistim srcem nastavili su do kraja u želji da dođu do pojasa.

Vitakeru je ovo bila 20 pobeda u karijeri, gde ima i 4 poraza. Ovo mu je bila 9 vezana pobeda.

Romero je ovim verovatno izgubio i svaku šansu da dođe do pojasa. Ima već 41 godinu, a već je dva puta gubio od aktuelnog šampiona u kratkom vremenskom roku (dve od poslednje tri borbe) i teško je očekivati da može da dobije novu šansu, iako je i u ovim godinama jedan od najboljih boraca srednje kategorije.

Po nekima je i on zaslužio da trijumfuje u ovom epskom duelu.

U drugoj borbi večeri, Kolbi Kovington je dopšao do privremenog pojasa u velter kategoriji pobedom nad Rafaelom Dos Anjojsom, takođe posle odluke sudija.

VIDEO: Poznati UFC borac Kolbi Kovington uživao u društvu porno glumica

Holi Holm je bila bolja od Megan Anderson i totalno je izdominirala u toj borbi.

Duel dva teškaša doneo je pobedu Taija Tuivase nad Andrejom Arlovskim.

Za najbrutalniji prekid borbe potrudio se Kurtis Blejdis koji je "finiširao" Alistera Overima u trećoj rundi i potpuno mu oblio lice krvlju.

VIDEO: CFL 3: Nokauti koji će ući u istoriju srpskog borilačkog sporta

(Telegraf.rs)