Surova priprema Habiba za meč: Nekad rvao sa medvedom, sad pliva uzvodno u hladnoj reci Dagestana!

Neporaženi šampion UFC ringa ima neobične pripreme za borbe

Habib Nurmagomedov je neporaženi kralj UFC ringa, a kako i ne bi bio kad ima specifičnu pripremu za mečeve. Opšte je poznato da on ima najbolju fizičku spremu u ringu, i da često na to nadvladava rivale. Kao mali se rvao sa medvedima i to je video koji je obišao svet.

Sada su trenutno popularne glasine da će se borit sa Tonijem Fergusonom, pa su, logično, svi pomislili da je njegovo kupanje u hladnoj reci Dagestana i plivanje uzvodno priprema za taj duel, koji bi trebalo da, prema glasinama, bude u aprilu 2020. u Njujorku.

Kako navodi prijatelj Habiba koji je snimao video, voda je toliko hladna da on nije smeo ni nogu da stavi unutra, ali je Nurmagomedov plivao protiv vodene struje

Inače, Toni Ferguson već godinama pokazuje neverovatnu raznolikost, inteligenciju, savršenu tehniku i mentalnu snagu. Na neki način "babaroga" predstavlja vrhunac mešovitih borilačkih veština do danas.

Kao što je Nurmagomedov neprestana opasnost kada se približi svom protivniku i zakači na njega, tako je Feguson nerešiva enigma u borbi na nogama od trenutka kada nađe svoj ritam.Neprestano smenjivanje stend-ap tehnika, promena garda, snaga koju poseduje, patentirani "Dars čouk" i konstantna adaptacija bili su previše za sve osim jednog protivnika u Tonijevom UFC rezimeu (izgubio je borbu protiv Majkla Džonsona 2012. godine sudijskom odlukom).

 

(Telegraf.rs)