Korona stopirala Habiba: Ništa od MMA borbe godine, UFC već našao zamenu Dagestancu

Dagestanac ne može da napusti rusku federaciju da bi se borio

Foto: tanjug/AP

Dejna Vajt, prvi čovek UFC-a, saopštio je pre samo nedelju dana da je borba između Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona 99,9 posto "završena stvar".

Ovaj duel je čak četiri puta otkazivan, a sada dogodilo otkazivanje i peti put, iako Vajt nije odustajao i ugovorio je borbu uprkos korona virusu i nemogućnosti da dođu gledaoci.

Međutim, na kraju morao je da "poklekne" pred korona virusom, ali ne u tom zdravstvenom smislu.

Naime, borba je dogovorena, mesto odabrano (Abu Dabi, ali je premešten događaj u SAD) iako bez publike i skupih VIP zvanica, ali sada se isprečio novi problem, nerešiv - Habib Nurmagomedov ne može da napusti Rusiju, zbog propisa u vezi sa korona virusom.

Zbog toga će umesto njega meč na UFC 249 protiv Fergusona raditi Džastin Geatje potvrdio je UFC.

Zanimljivo je da je Habib do skoro bio u Kaliforniji i trenirao za meč

- Bili smo skoro 10 dana u Kaliforniji, ali nismo imali naznake kada će i da li će se meč održati. Onda nam je UFC saopštio da meč 100% neće biti u SAD i da će biti u Abu Dabiju 99% Odlučili smo da dođemo u Emirate mesec dana pre meča, ne znam tačno datum da li 19. ili 20. mart.

- Tada smo shvatili da će da zatvore granice i da niko neće moći da izađe iz Emirata niti da uđe, osim ako nije državljanin, pa smo odleteli za Rusiju. Trenutno sam u Dagestanu trenira svaki dan i spremam se, mada ne znam za šta, jer su i u Rusiji zatvorili granice, kao i svuda u svetu. Čuo sam da će se događaj UFC 249 odigrati u SAD, ali ja ne mogu da dođem, jer ne mogu da napustim Rusiju - oglasio se Nurmagomedov u svom lajvu na Instagramu.

Video: Mekgregor nakon nokautiranja Kauboja za 40 sekundi

(Telegraf.rs)