Habibov otac umro od korona virusa: Nije pomogla ni intervencija Vladimira Putina

Abdulmanap Nurmagomedov izgubio je borbu za život

Foto: Printscreen: You Tube/The Sun

Otac Habiba Nurmagomedova, Abdulmanap Nurmagomedov (57), preminuo je od posledica korona virusa i srčanih problema koje je imao još od sredine maja.

Kako javljaju ruski mediji, Abdulmanap je izgubio borbu za život, a vest je potvrdio i Razman Kadirov, predsednik Čečenije, koji je dobar prijatelj porodice Nurmagomedov.

Abdulmanap Nurmagomedov je hitno prebačen u bolnicu u moskvi, gde je bio u indukovanoj komi u dva navrata, a imao je i operaciju srca.

Doktori su nakon toga govorili da je njegovo stanje ozbiljno, ali stabilno. Ali, Nurmagomedov stariji je na kraju izgubio bitku za svoj život.

Ostaće upamćen u istoriji kao čovek koji je stvorio možda i najvećeg MMA borca svih vremena. Habiba je od malih nogu usmeravao da bude borac, terao ga još dok je bio dete da se rve s medvedima, a takođe je stvarao i MMA borce od mnogih rođaka i prijatelja porodice, pa danas ovaj kraj u Dagestanu ima neke od najjačih MMA boraca sveta, na čelu sa neporaženim Habibom, šampionom UFC-a u lakoj kategoriji.

Abdulmanap Nurmagomedov imao je najbolju moguću bolničku negu, čak je i lično Vladimir Putin urgirao da mu se pruži sve što je potrebno, ali ni to nije pomoglo.

Video: Habibov otac organizovao borbe dece sa medvedima

(Telegraf.rs)