Srbin na pragu ugovora sa UFC: Pred njim je borba karijere, mora što efektivnije da pobedi

Veliki ispid za Uroša Medića koji do sada ima pet profesionalnih pobeda iz isto toliko borbi

Printskrin: Instagram/medicu

Srbija bi u noći između utorka i srede mogla da postane bogatija za još jednog UFC takmičara, ukoliko Uroš Medić dobije meč na "Dana White Contender Series" i istovremeno zadovolji čelnike takmičenja!

U pitanju je borac rodom iz okoline Novog Sada koji već nekoliko godina boravi na Aljasci, a njegov protivnik u lakoj kategoriji jeste Majki Gonzales.

Zanimljivo, obojica pripadaju velter kategoriji, ali nisu imali problema da skinu kilograme i prošli su merenje. Uroš je imao 70,3 kilograma, dok je vaga u slučaju njegovog rivala pokazala na 70,5 kilograma.

Vredi pomenuti da Mediću neće biti dovoljno samo da pobedi Gonzalesa, već će morati da odradi borbu po ukusu prvog čoveka vodeće svetske MMA asocijacije. Ukratko, što efektniji bude - to će mu lakše osigurati mesto u UFC.

Tamo već ima nekoliko srpskih boraca, u pitanju su Duško Todorović koji zbog pandemije nije uspeo još da debituje, zatim Stefan Sekulić koji odrađuje suspenziju zbog toga što je bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, onda Aleksa Camur u poluteškoj kategoriji, kao i Aleksandar Rakić, Austrijanac srpskog porekla, jedan od najatraktivnijih boraca poluteške kategorije.

Što se tiče Medića, dodaćemo još i to da je do sada imao pet profesionalnih mečeva i svih pet je završio pobedom posle prekida.

(Telegraf.rs)