Habibova drama na merenju: Skidali ga golog, jedva stajao na nogama, a onda su mu rekli rezultat

UFC borac često je u prošlosti imao problem sa skidanjem kilograma pred borbu, a tako je bilo i ovoga puta

Šampion lake kategorije UFC-a, Habib Nurmagomedov, prošao je pravu dramu pred zvanično merenje za glavnu borbu na UFC 254 protiv Džastina Gejdžija, koju s nestrpljenjem ičšekuje čitav svet.

Habib je i u prošlosti imao problema sa skidanjem kilograma, a tako je bilo i ovoga puta. Na vagu je došao vidno iscrpljen, a njegov govor tela zabrinuo je navijače Dagestanca.

Da bi "pogodio" vagu u gram, morao je da skida sve sa sebe, pa je kao od majke rođen stao na merenje prekriven samo peškirom.

Morao je i da se pridržava za ljude iz organizacije koji su bili sa strane.

Na kraju, kada su zvaničnici rekli rezultat, i da je bio ispod granice od 70,3 kliograma, na Habibu se mogao videti uzdah olakšanja. Uhvatio se za glavu, prvo je bio u blagom šoku, a tek onda je stisnuo pesnicu i pozirao fotografima.

Istu težinu imao je i Džastin Gejdži, a takođe i potencijalna zamena, ukoliko neko od dvojice boraca otpadne u poslednjem trenutku, Majkl Čendler, koji je zadovoljio sa 70,3 kilograma.

Glavni program na UFC 254 počinje od 20.00, a borba Habiba i Gejdžija je poslednja na rasporedu.

Habib je do sada u svojoj karijeri zabeležio 28 pobeda iz isto toliko borbi. Njegov rival, ima skor od 22 pobede i dva poraza, u seriji je od četiri vezane pobede, a poslednju je ostvario protiv Tonija Fergusona, kada je šokirao svet, osvojio privremenu titulu i obezbedio borbu za pojas protiv šampiona.

Video: Surova priprema Habiba za meč: Pliva uzvodno u hladnoj reci

(Telegraf.rs)