"Neka ti svemogući unakazi lice": Habib zapretio predsedniku Francuske

Dagestanski borac se oglasio posle vređanja islama od strane Emanuela Makrona

Foto: Guliver/ Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images)

Habib Nurmagomedov poslao je oštru poruku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu koji je ranije izjavio da se "islam nalazi u krizi".

Sve je počelo stravičnim ubistvom gimnazijskog profesora Semjuela Patija kojem je 18-godišnji musliman čečenskog porekla odrubio glavu nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nakon toga su ubijene tri osobe u Nici, ali nije poznato je li i taj čin povezan s ubistvom profesora.

- Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrednosti - rekao je Makron.

Ove reči razljutile su Habiba koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju francuskog predsednika na kojoj se vidi otisak stopala. Sada već bivši dagestanski borac je uz fotografiju ostavio i poruku.

- Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vređaju osećaje više od jedne i po milijarde muslimanskih vernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete videti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, decu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Verujte mi, ove provokacije će im se vratiti - napisao je Habib.

Video: Habib dolazi u Srbiju: Nurmagomedov nam je poslao poruku u video pozivu Borovčanina

(Telegraf.rs)