Sevaju varnice u UFC-u: Rakić traži borbu za titulu, javio se na prozivku legende MMA borbi!

Možda je ovo pravi momenat da Srbija dobije prvog šampiona u ovom sportu?

Printskrin: Youtube/ UFC - Ultimate Fighting Championship

MMA borbe su dobile zvezdu u vidu češkog borca, Jiržija Prohazke, koji je posle dva sjajna nokauta u poslednje dve borbe postao najozbiljniji kandidat za narednog rivala neprikosnovenog Jana Blahoviča. Trenutni šampion poluteške kategorije u UFC-u brani svoju titulu protiv Tešeire, a ako pobedi, postavlja se pitanje ko će mu biti naredni izazivač.

Legenda MMA borbi, Danijel Kormije pratio je dugo Čeha i analizirao ga je do tančina. Bio je u najmanju ruku oduševljen svim onim što je video.

- Jirži je poseban borac. Bitno je to da nije bio nimalo umoran, što je jako čudno jer je nabio jako visok ritam. Iskreno, kad sam vidio kako Rejes izgleda nakon prve runde, mislio sam kako je samo pitanje vremena kad će ga Jirži dovršiti. Lik je poput lavine i ne vidim šta ga može zaustaviti, stalno ide napred. Morate ga nokautirati, a ne znam ko bi to mogao učiniti, osim možda Jana Blahoviča – istakao je Kormije.

Međutim, vrlo brzo se javio naš borac – Aleksandar Rakić, koji je trenutno na trećem mestu u svojoj diviziji, odmah iza Prohazke. Na Tviteru je citirao Kormijeovu izjavu i prokomentarisao je.

- Hej, znam ja jednog momka – rekao je Rakić i aludirao da on želi da se bori sa Čehom.

Za sada postoje neki nagoveštaji da bi ta borba mogla da se dogodi, te da bi pobednik između njih dvojice dobio borbu sa Blahovičem za titulu. Može li Srbija do svog prvog UFC pojasa ikada?

raki

Video: Snimak podrške MMA ligi: Aleksandar Rakić najavljuje prvo kolo u Gornjem Milanovcu

(Telegraf.rs)