Suma, konačno, u Partizanu: Crno-beli dobili najveće pojačanje! (FOTO)

Ofanzivac iz Gvineje potpisao na tri godine sa srpskim prvakom

Najveća letnja srpska transfer "sapunica" je završena.

Sejduba Suma je novi igrač srpskog prvaka Partizana sa kojim je u ponedeljak (po datumu na ugovoru) potpisao trogodišnji ugovor i biće na raspolaganju treneru Miroslavu Đukiću za dvomeč sa Olimpijakosom u 3. kolu Lige šampiona, naravno ako crno-beli "odbrane" 2:0 protiv Budućnosti.

>>> NAPADAČ POTVRDIO: Zvezda je veliki klub, ali ja sam odabrao Partizan!

Tako je, na sreću po crno-bele, konačno završena saga oko transfera Sume u Humsku koja je trajala bezmalo mesec dana i otegla se zbog visine obeštećenja koje je zahtevao sada već njegov bivši klub Slovan.

Dva kluba su na kraju postigla dogovor da Partizan plati Sumu (od) milion evra i 20 posto od naredne prodaje, mada pojedine informacije govore da je klub iz Humske izdvojio rekordnih 1.650.000 evra za ovog igrača! 

Zanimljiv je "tajming" Partizana i igrača da saopšte vest - na dan revanša protiv Budućnosti u Podgorici, iako je bilo nagoveštaja da bi posao mogao da bude gotov mnogo ranije. U Humskoj su, izgleda, želeli da obraduju navijače sa dve sjajne vesti u jednom danu - novim pojačanjem i plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Suma sumarum, novi igrač Partizana stiže sa etiketom velikog pojašanja i epitetom jednog od najboljih igrača i strelaca slovačkog prvenstva minule sezone.

U Slovanu je proveo četiri sezone, s tim što je jednu proveo na pozajmici u klubu iz Kuvajta, Kadsi.

Može da igra na skoro svim pozicijama u veznom redu, ali najviše pruža odmah na mestu iza napadača.

Suma je treće pojačanje Partizana ovog leta, posle Danila Pantića i Nemanje Miletića.

(Telegraf.rs)