Mbape je novi igrač Pari Sen Žermena: Monako ima da se nabroji para, finansijski "fer plej" je mrtvo slovo na papiru

Francuski tinejdžer postao drugi najskuplji igrač svih vremena

Ponovo se trese se Pariz, FIFA je ispala "smešna" sa svojim "fer plej" pravilom koga je obesmislio i  transfer Kilijana Mbapea (18).

>>> (UŽIVO) POSLEDNJI DAN PRELAZNOG ROKA: BUMMMM - Mbape je novi igrač PSŽ-a! Pojavila se i fotka Sančeza u dresu Sitija (FOTO)

Supertalentovani napadač Monaka prešao je u Pari Sen Žermen, objavila su oba kluba - za sumu od 145 miliona (plus 35 miliona bonusi) što je, posle Nejmarove selidbe iz Barse na "Park Prinčeva", drugi najveći transfer svih vremena.

"Sveci" su, dakle, za jedno leto, za manje od mesec dana zapravo, realizovali dva najveća transfera u istoriji fudbala.

Mbape je prethodne sezone na 44 utamica postigao 26 golova, zablistao je tinejdžer u Ligi šampiona i postao najtraženija "roba" na tržištu ovog leta.

O momka rođenog u predgrađu Pariza Bondiju "otimali" su se Mančester junajted i Arsenal (kažu, oni najviše), ali je presudila želja igrača da se vrati kući na velika vrata.

Dogovor Monaka i Pari Sen Žermena je pozajmica igrača za koga će viceprvak Francuske platiti klubu iz Kneževine 166 miliona funti narednog leta.

- Presrećan sam što sam se pridružio PSŽ-u. Za svakog mladog momka iz Pariza je sad da obuče dres ovog kluba i uživa na atmosferi na 'Parku prinčeva'. Želeo sam da budem deo ovog ambicioznog projekta i nadam se da ću zajedno sa saigračima ostvariti ciljeve koji su stavljeni pred nas - rekao je Mbape.

Dogovor dve strane sastavljen je tako da se zaobiđe fifin finansijski "fer plej".

Mbape je poslednji meč za Monako odigrao početkom avgusta protiv Tuluza u okviru prvog kola.

(Telegraf.rs)