Ivanović: Nismo još na Mundijalu, ali ako pobedimo u Beču kao 2008. biće čarobno!

Kapiten Orlova smatra da je plasman na Mundijal još daleko

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović upozorava da je još uvek daleko plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, iako je "orlovima" potrebna samo jedna pobeda nad Austrijom ili Gruzijom, ali da se nada da će "prekopirati" trijumf iz Beča pre devet godina i iskoristiti "prvu meč loptu.

>>> Austrija ostala bez prve zvezde pred dolazak Srbije! Otkazala još dvojica igrača iz Bundes lige!

- Daleko je Rusija, svi nas već vide tamo, ali nismo matematički obezbedili plasman i tek kada sve bude na svom mestu, kada se budemo kvalifikovali, onda možemo da pričamo i o tim stvarima - rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Ivanović je, uz Vladimira Stojkovića i Ivana Obradovića, bio učesnik prethodnog trijumfa Srbije u Beču (3:1), tada u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi.

- Pričali smo o tome i kada je Vels dolazio u Beograd, da li može da se ponovi 6:1 iz Novog Sada. U fudbalu se jako teško ponavljaju utakmice i rezultati, ali bilo bi to čarobno veče ukoliko bi i sada slavili u Beču 3:1. Moramo sve to da zaslužimo na terenu.

Defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga očekuje da ekipa bude na nivou kao u dosadašnjem toku kvalifikacija.

- Svi znamo da se u kvalifikacijama igraju utakmice sa posebnom dozom pritiska, a ja se nadam da ćemo da budemo na nivou na kojem smo bili u Beogradu i ostvarimo rezultat koji svi želimo. Oni imaju dobru selekciju, igraće u najboljem sastavu, uigrana su ekipa i sigurno nas ocekuje težak zadatak - zaključio je Ivanović.

Utakmica između Austrije i Srbija igra se u petak od 20.45 sati na stadionu "Ernst Hapel" u Beču.

(Telegraf.rs)