BOMBE KOJE SU DRMALE MARAKANU: Ovo su najbolji golovi na Zvezdinom stadionu u poslednjoj deceniji (VIDEO)

Marakana je u poslednjih 10 godina videla dosta dobrih golova, Telegraf izdvaja neke od pogodaka koji podižu publiku na noge ili teraju čak na aplauze rivalu

Neki su po navijače Crvene zvezde bili bolni, pojedini najradosniji, ali je umetnički dojam golgetera često bio na visokom nivou.

Teško je i napraviti listu jer se mnogo puta tresla mreža u protekloj deceniji, a Žiru je trijumfalnim golom za Arsenal istakao kandidaturu za visoku poziciju.

2017 - OLIVIJE ŽIRU, CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1

Jedini gol posledica je još male nepažnje Le Taleka i ostalih koji su čekali odluku o ofsajdu umesto da obrate pažnju na Francuza. Ipak, to ne smanjuje atraktivnost zbog lukavog poteza potcenjenog napadača Arsenala, koji je uhvatio makazice u padu i rešio meč.

2017 - GELOR KANGA, CRVENA ZVEZDA - SPARTA PRAG 2:0

Jedan od golova koji je žestoko napumpao evropsko samopouzdanje crveno-belima. Dovoljno je samo pogledati distancu, odbijanje od prečke i salto ekscentričnog Gabonca.

2017 - GELOR KANGA, CRVENA ZVEZDA - KRASNODAR 2:1

Sam momenat (prve sekunde drugog poluvremena) i činjenica da je gol koji vodi u Ligu Evrope bili su dovoljni, da ne govorimo o hrabrosti da se šut oproba sa preko 30 metara u rašlje sa potpunom nonšalancijom.

2016 - MIČEL DONALD, CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 2:4

Nadu za Ligu šam

2016 - LUKAS PJASENTIN, CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI

Čast onih koji su kao gosti ostavili sjajan utisak čuva Pjasentin. Sa preko 30 metara, slobodan udarac je bio hirurški precizan u porazu od 3:1.

2016 - KAFU, CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 2:4

Prvi gol Ludogoreca na meču postigao je Kafu za 2:2. Bilo je to veoma bolno iskustvo za odbranu Zvezde, trojicu je zalomio i četvrtog prošao za šut pod prečku, Kahriman nije uspeo da spreči najgore.

2016 - PREDRAG SIKIMIĆ, CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

Sikimić je igrao Zvezdinog džokera, a to je najbolje uradio u 151. derbiju. U okretu je uhvatio žestok volej i delovalo je da je Zvezda pred pobedom pogotkom u 84. minutu, ali je posle Kahriman kiksirao i bod je otišao u Humsku.

2015 - UGO VIJEIRA, CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

Portugalac je i definitivno osvojio Delije golom za 2:1 u derbiju koji je završen rezultatom 3:1. Posle presečene lopte, samo je zahvatio u skoku sa velike udaljenosti i kleknuo pred severom.

2012 - LUKA MILIVOJEVIĆ, CRVENA ZVEZDA  - PARTIZAN 3:2

Bio je to jedini derbi u istoriji u kom je jedna ekipa na poluvremenu vodila, a na kraju izgubila.

Crno-beli su ispustili 2:1 iz prvog dela igre, a jedan od razloga je projektil Luke Milivojevića.

2012 - FILIP MLADENOVIĆ, CRVENA ZVEZDA - HAJDUK KULA 3:0

Bek koji je došao iz Borca iz Čačka poznat je po brzini i jakom šutu. Ovo drugo demonstrirao je najbolje protiv Hajduka iz Kule (3:0).

2011 - BRUNO MEZENGA, CRVENA ZVEZDA - SMEDEREVO

Osim po ovome, Mezenga neće biti upamćen ni po čemu drugom u Zvezdi. Ipak, gol je stvarno vredan pažnje, vrteo se na mnogim svetskim kanalima i na internetu, prava brazilska magija petom u skoku.

2007. NENAD MILIJAŠ, CRVENA ZVEZDA - BAJERN

Goreo je sever protiv Bajerna, Milijaš je doneo vođstvo od 2:1, kako samo on ume. Levica je sevnula sa oko 30 metara i Rensing nije imao rešenje, ali je Bajern ipak podignute glave otišao, u završnici je preokrenuo na 3:2.

(Telegraf.rs)