Očekivano: Keln otpustio Štegera, trener omladinaca predvodi "jarčeve" na Marakani

Nemački stručnjak znao da su mu dani odbrojani

Bilo je pitanje trenutka kada će Keln ostati bez trenera. Iako su čelni ljudi "jarčeva" isticali da imaju poverenje u Petera Štegera i da on treba da bude taj koji će izvući ekipu iz serije loših rezultata, to se ipak neće desiti.

Naime, nemački klub je potvrdio da je Peter Šteger smenjen, a da će njegovo mesto do zimske pauze preuzeti Štefan Rutenbek, trener omladinske ekipe Kelna.

Samo tri remija, bez trijumfa ove sezone u Bundesligi naterali su Upravni odbor da se zamisli. Tim povodom se oglasio i predsednik kluba Verner Špiner.

- Mi imamo odgovornost da učinimo sve kako bismo ostali u ligi. Donedavno smo se nadali da to možemo učiniti sa Peterom, ali nažalost nismo ostali pri tom uverenju uprkos pozitivnom rezultatu sa Šalkeom. Zato, u trenutnoj situaciji, smatramo da je neophodno poslati odgovarajući signal, iako je ova odluka teška i bolna - izjavio je Špiner.

Keln je u poslednjem kolu odigrao 2:2 protiv Šalkea u Gelzenkirhenu, a Šteger je i pre tog meča znao da je njegova karijera na klupi Kelna završena.

- U petak je bilo jasno da će ta utakmica biti poslednja za mene u ovoj ulozi. Da bismo se u potpunosti usredsredili na važan meč, odlučili smo da javnost o tome obavestimo danas - rekao je Šteger.

Takav epilog znači da će Keln u odlučujućem meču za plasman u narednu fazu Lige Evrope protiv Crvene zvezde u Beogradu predvoditi Rutenbek. Iako bez prvog trenera i nekoliko standardnih prvotimaca, Keln sigurno neće doći "na noge" crveno belima mašući belom zastavom.

(Telegraf.rs)