Sekretar Sudijske komisije: Partizan oštećen za penal protiv Vojvodine, Zvezdin gol protiv Bačke je regularan! (VIDEO)

Igor Radojčić je u analizi spornih situacija sa 20. kola istakao da protiv crno-belih nije dosuđen kazneni udarac, kao i da je golu Boaćija prethodio faul Milića nad golmanom Bačke

Večiti rivali su ''kiksirali'' u 20. kolu Superlige i osvojili su po bod. Zvezda je igrala nerešeno protiv Bačke (2:2), a Partizan protiv Vojvodine (1:1).

Na obe utakmice bilo je spornih situacija koje su ponovo izazvale polemiku u javnosti, a naročito na društvenim mrežama i forumima navijača oba kluba.

U analizi suđenja i spornih odluka, gostujući na TV Arena sport, sekretar Sudijske komisije Igor Radojičić istakao je da je Partizan oštećen za penal protiv Vojvodine, kao i da Bačka nije oštećena u duelu protiv Zvezde kod prvog gola Boaćija, jer je tome nije prethodio faul nad golmanom Bačke.

- Svi govore o "remplovanju", ali ovo nije remplovanje. Igrač Vojvodine ide direktno na igrača Partizana da zaustavi ovaj napad. Ovo je prekršaj za kazneni udarac - rekao je Radojčić u emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport o situaciji kada je Tavamba tražio penal.

On smatra i da Bačka nije oštećena protiv Crvene zvezde (2:2), neposredno pre gola Ričmonda Boačija za izjednačenje na 1:1. U duelu su bili igrač Zvezde Milić i golman Bačke Lučić.

- Milić stavlja nogu ispred golmana Bačke, ne ide na njega, zaustavlja se i pada preko golmana. Nema prekršaja ni golmana, koji je prvi stigao do lopte i izbio je, ni igrača koji je posle pao preko njega. Ovaj start je potpuno čist", istakao je Radojčić.

On je istakao i da ostale sumnjive situacije u ova dva meča nisu pogrešno rešene od strane sudija.

Pogledajte sporne situacije i šta je Radojčić rekao o njima:

(Telegraf.rs)