Liverpulova poezija od fudbala, Spartak je najstrašnije izmaltretiran na Enfildu! Englezi novi rekorderi Lige šampiona (FOTO)

"Redsi" razmontirali Moskovljane 7:0, Engleska prva zemlja sa pet klubova u eliminacionoj rundi Lige šampiona

Kako je samo Liverpul razbio Spartak, kako je igrao, kakav fudbal je to bio, o tome će se pričati...

"Redsi" su odigrali u isto vreme i najbolji, i najlepši, i najefikasniji meč ove sezone (izjednačili ga, dobili i Maribor 7:0), za dušu navijača, ljubitelja fudbala, za pamćenje - ma poezija od igre: napadačka mašinerija Jirgena Klopa ponizila je Spartak iz Moskve, razmontirala ga na sastavne delove (7:0), u velikom stilu "overila" plasman u eliminacije Lige šampiona i poslala poruku i onim najvećim klubovima da ih na "Enfildu", ko god da dođe, čeka magija.

Het-trik je postigao Kutinjo, dva gola je dao Mane, po jedan Firmino i Salah!

Najtačnije rečeno, bila je ovo demonstracija sile Liverpula. Ekipa ruskog prvaka bila je vreća za udaranje na kultnom stadionu gde je sve u pogledu pobednika bilo rešeno posle 20 minuta kada je na semaforu stajalo - 3:0!

Mane, Kutinjo, Salah - igrači Spartaka lasom nisu mogli da ih uhvate, prosto je neverovatno sa kolikom lakoćom su igrači engleskog tima dominirali protiv Rusa.

Krenulo je sa golom Kutinja iz penala, nije ni tad delovalo da goste čeka najveći brodolom u Ligi šampiona ikada, još su se i oni mučenici nadali pobedi koja ih je vodila dalje, međutim takav scenario u velikoj Liverpulovoj večeri zvuči kao najbolji vic.

U 15. minutu videli smo svu lepotu fudbala spakovana u krilaticu "fudbal je jednostavna igra kada ga igraju majstori": akciju kao iz udžbenika kompletnog ofanzivnog reda "Redsa" završio je Kutinjo kome je samo ostalo da ćušne loptu u mrežu posle dodavanja Firmina.

U 19. minutu bilo je 3:0, katastrofa gostiju već tada je bila "viđena".

U nastavku, raspodija od fudbala: Mane se razogoropadio, u 47. zategao mrežu gostiju do pucanja strahoviti volejom, Kutinjo je tri minuta potom kompletirao het-trik, ali nisu ni tada stajali Klopovi "prangijaši", navijači su bili gladni spektakla koji se bližio vrhuncu.

Mane još jednom, pa onda i Salah, za kraj nestvarno dobre utakmice Liverpula, za kraj muka gostiju koji su jedva čekali da sudija odsvira kraj i liši ih daljeg maltretiranja, jer kako su igrali, bili su zreli da prime deset golova!

Sve ostale utakmice, koliko god imale važnost i za plasman, ostale su u debeloj senci spektakla na "Enfildu" i fenomenalne igre Liverpula koji je, važno je napomenuti, kompletirao perfektan učinak engleskih klubova u grupnoj fazi: prvi put u istoriji ovog takmičenja jedna zemlja dala je pet klubova u eliminacionoj fazi takmičenja.

U istoj grupi, Sevilja je u Mariboru praktično čekala da Liverpul odradi posao za nju, ne dozvoli iznenađenje i održi je na drugom mestu, pa su zato Španci odigrali samo 1:1 protiv Maribora.

U nokaut fazi plasirao se i Šahtjor kome je i bod bio dvoljan za prolaz, a Ukrajinci su se potrudili za sva tri protiv do ovog kola neporaženog Mančester sitija (2:1), što je obesmislilo vođstvo Napolitanaca u Roterdamu, na kraju ih i potpuno demoralisalo, pa su Italijani takmičenje za ovu sezonu završili porazom koji je stigao u samoj završnici - 2:1.

>>> Nestvaran potez Realovog mađioničara: Subotić skamenjen gledao kakvu je majstoriju izveo pred golom Dortmunda (VIDEO)

Totenhem se održao na vrhu grupe H rutiniranom pobedom protiv Apoela (3:0) tako da je Realova goleada sa Borusijom i pobeda od 3:2 bila samo za potvrdu druge pozicije koja aktuelnom prvaku Evrope donosi, na papiru, težek rivala u osmini finala.

Dvostruki strelac za goste, za koje je igrao i Neven Subotić, bio je Pjer Emerik Obanemajng, a za Madriđane Majoral, ronaldo i Lukas.

Gol Portugalca je bio najlepši trenutak meča i njegov novi rekord: sada je on jedini igrač koji je uspeo da da gol u svakom kolu grupne faze Lige šampiona, ujedno se izjednačio sa svojim najvećim rivalom Leom Mesijem po broju golova u grupnoj fazi - sobojica sada imaju po 60!

Pogledajte majstoriju Ronalda u večeri goleada na svim terenima.

Liga šampiona, šesto kolo

Grupa E

Liverpul - Spartak Moskva 7:0

(Kutinjo 5.p, 15, 50,Firmino 19, Mane 47, 76, Salah 86)

Maribor - Sevilja 1:1

(Tavares 9 - Ganso 75)

TABELA: Liverpul 12, Sevilja 9, Spartak 6, Maribor 2.

Grupa F

Fejenord - Napoli 2:1

(Jorgensen 33, Juste 90+1 - Zjelinski 2)

Šahtjor - Mančester siti 2:1

(Bernard 26, Ismaili 32 - Aguero 90+2.p)

TABELA: Mančester siti 15, Šahtjor 12, Napoli 6, Fejenord 3.

Grupa G

Lajpcig - Bešiktaš 1:2

(Keita 87 - Negredo 10, Talisko 90)

Porto - Monako 5:2

(Abubakar 9, 33, Brahimi 45, Teles 66, Soareš 88 - Glik 61)

TABELA: Bešiktaš 14, Porto 10, Lajpcig 7, Monako 2.

Grupa H

Real Madrid - Borusija Dortmund 3:2

(Majoral 8, Ronaldo 13, Lukas 81 - Obamejang 43)

Totenhem - APOEL 3:0

(Ljorente 20, Son 38, Nkoudu)

TABELA: Totenhem 16, Real Madrid 13, Borusija 2, APOEL 2.

(Telegraf.rs)