SVE ŠTO BI TREBALO DA ZNATE O ŽREBU ZA LE: Dok čekamo vesti iz Niona, sami odaberite rivale Zvezde i Partizana pomoću simulatora kuglica!

Podsetimo, žreb je na programu od 13.00 časova! Odmah posle onog za osminu finala Lige šampiona

Navijači Partizana su od 2005. godine čekali ovaj trenutak, dok su navijači Crvene zvezde punih 25 iščekivali da se njihov tim nađe u žrebu za nokaut fazu nekog evropskog takmičenja.

I dočekali su! Sudbina je htela da oba srpska kluba danas od 13.00 časova budu u jednom od šešira. Nažalost, u slabijem.

Ipak, to ne umanjuje veliki uspeh koji su večiti napravili ove sezone u grupnoj fazi Lige Evrope. Drugo mesto iza Dinama i Arsenala stavio ih je u šešir broj dva gde se nalaze četiri lošije plasirana trećeplasirana tima eliminisana u grupnoj fazi LŠ i drugoplasirani timovi iz Lige Evrope.

To znači da će crno i crveno-beli igrati protiv prvoplasiranih ekipa iz grupa, kao i četiri bolje plasirana tima koji su došli iz LŠ. Podsetimo, neće moći da igraju protiv tima s kojim su bili u grupi.

Podsetimo se i šešira:

Šešir 1: CSKA Moskva, Atletiko Madrid, Sporting, Lajpcig, Viljareal, Milan, Arsenal, Lacio, Dinamo Kijev, Braga, Atalanta, Lokomotiva, Viktorija Plzenj, Salcburg, Bilbao, Zenit.

Šešir 2: Seltik, Spartak Moskva, Napoli, Borusija Dortmund, Nica, Partizan, Crvena zvezda, Astana, Ludogorec, AEK, Lion, Kopenhagen, Steaua, Marselj, Ostersund, Sosijedad.

- Da se našalim, i da kažem neka se drugi plaše nas - rekao je Vladan Milojević pred žreb.

- Nemam nekih posebnih želja - jasan je bio Đukić.

Prve utakmice su na programu 15. februara, dok je revanš sedam dana kasnije. Ono što je bitno jeste i to da će Zvezda i Partizan biti domaćini u prvom meču, jer nisu povlašćeni.

Sada je pitanje samo hoće li biti istog dana zbog bezbednosnih razloga?

Takođe, za sve ljubitelje žreba predstavljamo vam simulator u kom sami možete da učestvujete.

Potrebno je samo da kliknete >>> OVDE <<< i da izaberete protivnike Zvezde i Partizana u 1/16 finala.

Sat vremena ranije biće održan žreb za Ligu šampiona.

Tu je sve jasno - prvoplasirani čekaju drugoplasirane iz grupne faze i ne mogu igrati protiv tima iz iste zemlje, kao i tima koji je bio u grupi.

Prvi šešir: Bešiktaš, Mančester Siti, Liverpul, Mančester junajted, Totenhem, PSŽ, Roma, Barselona

Drugi šešir: Čelsi, Juventus, Šahtjor, Bajern, Porto, Sevilja, Bazel, Real

(Telegraf.rs)