OŽEGOVIĆ: Možete samo da zamislite kako ću da proslavim ako dam gol Zvezdi u derbiju!

Napadač Partizana silno motivisan da zatrese mrežu svom bivšem klubu u 156. Večitom derbiju

Ognjen Ožegović skinuo je deo ogromnog pristiska sa sebe golom protiv Jang Bojsa za prolaz u eliminacije Lige Evrope. Manje mu sada sigurno Grobari zameraju ''grešnu prošlost'' koju je kao kamenčinu obešenu oko vrata doneo sa sobom u Humsku.

Ognjen shvata šta je potrebno da radi da bi i poslednje ostatke te prošlosti otrgao sa sebe. Prosto je: golovi, golovi i samo golovi. Što više golova za Partizan, manje i kritika, negativne energije koja ga je ozračila od dolaska u tabor šampiona.

Za kraj polusezone, sledi ono najbolje - derbi! Za Ognjena specijalan izazov.

U predvečerje sudara sa komšijama Ožegović deluje motivisano kao da je reč o finalu Lige šampiona. Kaže, želi samo jedno: da bude strelac protiv Zvezde.

Ali ima nešto što želi i više od toga, što ne ide bez ovog prvog - da proslavi gol sa Grobarima.

Ne bi mu bio prvi put, u dresu Čukaričkog je već pogodio mrežu crveno-belih...

- Postigao sam gol tada protiv Zvezde i radovao mu se možda i više nego ostalim golovima koje dajem – prisetio se tog, za njega, posebnog trenutka.

Gotovo da ga hvata blago uzbuđenje od pomisli na to kako matira Borjana u sredu.

- Možete samo da zamislite kakvo će biti radovanje kada postignem u sredu, a nadam se da hoću - uzda se Ožegović u povoljan ishod.

Prisetio se Ožegović trenutka koji mu je bio veoma važan u karijeri, prvog gola za Partizan i prsta uperenog na grb.

Poruka koju je time poslao glasi:

- Poruka da ću za Partizan ginuti svaku takmicu i dati svoj maksimum. Kakvo god oni imali mišljenje o meni, ja ću svaku utakmicu pokazati da živim za Partizan i da je Partizan moja porodica.

Ožegović je imao burne reakcije i tokom košarkaškog večitog derbija, koji je pratio kao gledalac iz prvih redova. Prisetite se kako je to izgledalo:

(M. Bogovac)