Sa loptom je mogao sve, na Večitom derbiju je dao gol koji se i danas prepričava, a onda prerano napustio fudbalsku pozornicu: Dan kada je život izgubio Jovan Gojković (VIDEO)

Klizav asfalt bio je koban za Gojkovića te 2001. godine

Na današnji dan 2001. godine, život je izgubio fudbaler Crvene zvezde Jovan Gojković. Sjajni vezista je bio fudbalski majstor, njegov fenomenalan prodor i pogodak na 110. "večitom" derbiju još uvek se pamti.

Tog kobnog dana, vraćajući se za Beograd, Gojković je na klizavom asfaltu izgubio kontrolu nad "hondom" i zakucao se u stub. Nažalost, povratka nije bilo.

"Jurio" je za loptom u Donjoj Trepči, pre nego što ga je put odveo u Čačak gde je zaigrao za BIP. Sa 19 godina postao je član Borca i dve sezone uspešno nosio dres kluba iz Šumadije.

Odlične partije u Borcu nisu prošle nezapaženo, pa je usledio prelazak u Čukarički. Momentalno je zapao za oko "večitima" i 1997. godine je stigao na "Marakanu" gde je potvrdio svoje fudbalsko umeće.

U crveno belom je proveo tri godine i za to vreme odigrao 75 utakmica i postigao 21 pogodak, pre nego što je prešao u grčki Iraklis.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jedan meč, 23. decembra 1998. godine protiv Izraela.

Zvezda se prisetila svog nekadašnjeg fudbalera i podsetila na gol koji je dao na 110. Večitom derbiju, koji se i danas prepričava:

(Telegraf.rs)