Procurio plan Barse za zimski prelazni rok: Prodaju petoricu fudbalera i dovode dve mega zvezde!

Španski list Sport objavio je strategiju Katalonaca za predstojeći prelazni rok

Barselona je ove sezone dominantna u Primeri, ali Katalonci nemaju nameru da se na tome zaustave i žele da maksimalno pojačaju tim u predstojećem prelaznom roku.

Španski list Sport otkrio je i kakav je plan Barse kada je u pitanju prodaja igrača i dovođenje pojačanja.

>>> Ronaldo ozbiljno isprozivao i optužio Barselonu: Da li ovako želi da utiče na dva najveća transfera?

Katalonci žele da se oslobode nekih igrača koji se nisu pokazali na Nou Kampu.

Među njima je i jedna zvezda - Havijer Maskerano, koji već ima dogovoren transfer u Kinu, ali planira da ostane u Barseloni do kraja januara, kako bi maksimalno pomogao ranjivoj odbrani Barse.

Osim njega, Barse će pokušati da se oslobodi još četvorice fudbalera.

Arda Turan ima ponude Galatasaraja i Bešiktaša i realan je njegov povratak u Tursku, pošto u Barseloni slabo igra.

Aleiš Vidal je već dugo na transfer listi i već ima dosta ponuda i njegov odlazak je izvestan.

Takođe je na izlaznim vratima i Đerar Delofeu, koji bi mogao da se vrati u Milano, ali u Inter, koji želi da ga pozajmi na godinu i po dana.

Rafinja želi ozbiljniju minutažu, kako bi mogao da igra na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pa će najverovatnije da ode u Seltu na pozajmicu, gde je igrao i ranije kao pozajmljen igrač.

Nakon što su ostali bez Nejmara u prethodnom prelaznom roku, nisu uspeli da dovedu toliko željenog Filipa Kutinja iz Liverpula.

Međutim, sada kreće nova ofanziva na Brazilca, koji takođe želi da pređe u Barselonu. Navodno će 150 miliona evra biti dovoljno da se odobrovolji klub sa Enfilda, koji bi sa tim novcem mogao da dovede igrače koji bi bili zamena za Kutinja.

Drugo mega pojačanje Barse za zimski prelazni rok je napadač Atletiko Madrida, Antoan Grizman, koji već postaje nezadovoljan u redovima Jorgandžija i želi iskorak u karijeri. Francuski mediji su već pominjali da je transfer dogovoren za januar, a najavio ga je i Luis Suarez.

Barselona bi sa ova dva pojačanja imala paklen napad, gde se ne bi znalo od koga preti veća opasnost - da li od Mesija, Suareza, Kutinja, Grizmana, Dembelea, ili nekog od veznjaka, koji su takođe često prilično efikasni.

(Telegraf.rs)