Bilbao pretvoren u ratnu zonu, ima mrtvih: Baskijci napali korteo navijača Spartaka, a onda je počela krvava tuča (VIDEO)

Žestok sukob u baskijskoj prestonici pred revanš meč Lige Evrope, odneo je i jedan ljudski život

Nažalost, loše vesti stižu iz Španije, gde je u žestokom sukobu navijača Spartaka i Atletik Bilbaa jedan policajac podlegao povredama nakon što je ranjen tokom tuče.

Veliki broj navijača Spartaka stigao je u Bilbao, kako bi pomogli svojoj ekipi u revanš utakmici Lige Evrope protiv Atletika. Iako su šampioni Rusije poraženi sa 3:1 u Moskvi, hiljade njihovih navijača doputovalo je u Baskiju.

Oni su se okupili na jednom od trgova u centru grada, odakle su krenuli ka stadionu u korteu. U jednom momentu su ih pred San Mamesom sačekali najvatrenije pristalice Bilbaa.

Baskijci su krenuli da zvižde i da bacaju staklene flaše na ruse, koji su odmah odgovorili istom merom, kao i bakljama i vatrometom, koji su bacali u njiovom pravcu.

Počeo je surov okršaj navijača, u koji se umešala i policija i počela je da upotrebljava silu, a iznad mesta tuče sve vreme je leteo helikopter.

Bilo je kao u pravoj ratnoj zoni, jedni su na druge bacali pirotehniku, a u jedom momentu je ozbiljno povređen i jedan policajac, koji je ležao na podu. Nekoliko kolega ga je dugo štitio štitovima, dok nije ubačen u ambulantna kola koja su ga prevezla u bolnicu.

Nažalost, on je preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Takođe, i jedan navijač Spartaka je završio u bolnici, a prema izveštaju ruskih medija lice mu je bilo potpuno obliveno krvlju.

Pogledajte i kako je izgledao korteo navijača Spartaka, pre nego što je usledio napad Baskijaca:

(Telegraf.rs)